Banķieris norāda uz valsts nodokļu neprognozējamību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

«Neprognozējamība biznesam traucē pat vairāk nekā vienkārši augsti nodokļi un stingrs, bet nemainīgs regulējums,» tā portālam TVNET norādīja «ABLV Bank» padomes priekšsēdētājs Oļegs Fiļs, iesakot valdībai beidzot vienoties un apstiprināt Valsts nodokļu politiku līdz 2020.gadam.

Vērtējot nākamā gada valsts budžetu un ar to saistītās izmaiņas, Fiļs norādīja, ka izmaiņas banku nozari tiešā veidā neskars, bet pastarpināti ietekmēs.

«Bankas nav nodalāmas no pārējās tautsaimniecības, tāpēc, protams, mēs esam ieinteresēti, lai nodokļu politika būtu uzņēmējdarbību sekmējoša.»

Skats uz nākamo gadu

Jautāts, ko valsts un pašvaldību pārstāvjiem vajadzētu mainīt, lai nozares uzņēmēju darbs būtu sekmīgāks, baņķieris ieteica vairāk ieklausīties uzņēmēju organizācijās, ievērot viņu intereses.

Ekonomikas attīstības dzinējspēks ir uzņēmēji, nevis ierēdņi.

«Šis ir laiks, kad jādod prioritāte attīstībai, nevis stingrākai regulēšanai.»

Šogad svarīgākie notikumi

Pie šā gada svarīgākajiem notikumiem Fiļs minēja banku sistēmas regulatoru prasību pieaugumu, īpaši – attiecībā uz atbilstības un klientu kontroles funkcijām. Tāpat starp tiem bija ieilgusī ECB zemo procentu likmju politika. Banku biznesam, īpaši - tradicionālajiem virzieniem, visā Eiropā ir ļoti samazinājusies pelnītspēja, tāpēc

ir jāmeklē un jāattīsta jauni pakalpojumi ar paaugstinātu pievienoto vērtību.

Valdībai nākamajā gadā beidzot vajadzētu vienoties un apstiprināt Valsts nodokļu politiku līdz 2020. gadam. Tas veicinās biznesa un valsts pārvaldes saprašanos, uzticēšanos, un radīs vismaz kādu pamatu ekonomikas attīstībai. «Neprognozējamība biznesam traucē pat vairāk nekā vienkārši augsti nodokļi un stingrs, bet nemainīgs regulējums.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu