Topošā valdība sola neprivatizēt valsts mežus un LVM (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Premjera amata kandidāta Valda Dombrovska (Vienotība) veidotās valdības deklarācijā tiek izcelts solījums neprivatizēt valstij piederošos mežus un AS "Latvijas Valsts meži" (LVM), pēc iepazīšanās ar dokumentu pārliecinājās biznesa portāls "Nozare.lv".

Tāpat topošā valdība ir apņēmusies saglabāt LVM "stabilizējošo lomu koksnes resursu pieejamībā, tai skaitā mazajiem uzņēmumiem".

Deklarācijā arī ir minēta apņemšanās turpināt sekmēt Latvijas meža produktu eksportu un atbalstīt mazo un vidējo uzņēmumu kooperāciju meža nozarē, veicinot efektīvu ražošanu, pārstrādes uzņēmumu dibināšanu un produkcijas realizāciju.

"Nodrošināsim meža nozares nacionālo konkurētspēju un meža kapitāla vērtības saglabāšanu, veicināsim koksnes plašāku izmantošanu un tās dziļāku pārstrādi, izveidojot ilgtermiņa investīcijām labvēlīgu normatīvo vidi un attīstot izaugsmi atbalstošus zinātniskos resursus, pauduši deklarācijas veidotāji.

Uzsvars likts arī uz finansējuma iegūšanu nozarei no Eiropas Savienības fondiem un maksājumiem, ko topošā valdība apņēmusies izmantot, lai "veicinātu meža produktu ražošanu un konkurētspēju un stimulētu ekonomisko aktivitāti un inovācijas".

Nav aizmirsts arī par mežsaimniecībai pietuvināto medību sfēru, jo Dombrovska valdība sola veicināt ilgtspējīgu medību resursu apsaimniekošanu un sakārtot medību uzraudzības un kontroles sistēmu.

Tāpat deklarācijā akcentēta visu līmeņu izglītības attīstība, īpašu uzmanību pievēršot profesionālajai izglītībai, kas atbilst mūsdienīgas, efektīvas un ilgtspējīgas meža nozares ražošanas vajadzībām.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu