Kampars: Nav īstais brīdis pārdot telekomunikāciju uzņēmumus (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai arī Ziemeļvalstu telekomunikāciju operators "TeliaSonera" (TS) joprojām ir ieinteresēts palielināt īpašumtiesības uzņēmumos "Lattelecom" un "Latvijas Mobilais telefons" (LMT), ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) atzīmē, ka pašlaik valstij nav izteikts izdevīgs piedāvājums.

Kā raksta laikraksts "Dienas Bizness", augusta beigās TS izmeta "āķi" Igaunijas telekomunikāciju operatora "Eesti Telekom" un Lietuvas uzņēmuma "TEO LT" virzienā: TS mazākuma akcionāriem izteica piedāvājumu izpirkt tiem piederošās akcijas.

TS panākusi vienošanos ar Igaunijas valdību par "Eesti Telekom" akciju iegādi, bet saistībā ar "TEO LT" eksperti ir norādījuši, ka TS piedāvātā cena par "TEO LT" akciju lielākajai daļai akcionāru šķiet neadekvāta. Iepriekš jau rakstīts, ka TS Latvijas valdībai bija izteikusi piedāvājumu - par 500 miljoniem latu iegādāties visas "Lattelecom" un LMT kapitāldaļas.

Valdība no TS piedāvājuma atteicās, atzīmējot, ka abus telekomunikāciju uzņēmumus nepārdos un TS varētu iegūt visas LMT kapitāldaļas apmaiņā pret TS rīcībā esošajām "Lattelecom" daļām. Lai gan sākotnēji tika virzīta "Lattelecom" privatizācija, vēlāk Latvijas amatpersonas paziņoja, ka krīzes laikā privatizācijas jautājums nav aktuāls.

Pašlaik TS pieder 49% "Lattelecom" daļu, bet Latvijas valstij - 51%. Koncernam pieder arī 49% LMT daļu, vēl 28% LMT daļu pieder valstij - 23% ar LVRTC un 5% ar Privatizācijas aģentūras starpniecību, bet atlikušie 23% LMT daļu pieder "Lattelecom".

Lai arī Kamparam bijusi tikšanās ar TS, kas vēlas iegādāties "Lattelecom" un LMT Latvijas valstij piederošas kapitāldaļas, pārstāvjiem, tomēr tas priekšlikums, kas bijis pērn, šobrīd vairs neesot spēkā. "Esmu saņēmis vēstuli, kurā TS apstiprina, ka izskatītu šādu priekšlikumu, ja vien Latvijas valdība nolemtu pārdot "Lattelecom" un LMT kapitāldaļas," sacījis Kampars.

Viņš atzinis, ka šobrīd interesējas, kādi varētu būt pārdošanas nosacījumi un cenas, taču apšauba to, vai Latvijai ātrumā būtu izdevīgi pārdot šo kompāniju kapitāldaļas. "Šobrīd nav tāda piedāvājuma - pirkt uzņēmumu akcijas par Latvijai izdevīgu cenu," piebildis Kampars.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu