Miķelsons iestājies pret "Latvenergo" privatizāciju (74)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijušais Latvijas energokompānijas "Latvenergo" vadītājs Kārlis Miķelsons iestājies pret "Latvenergo" tālāku restrukturizāciju un uzņēmuma privatizāciju. To intervijā "Dienas" pielikumam "SestDiena" atzīmējis Miķelsons. Intervijā viņš stāsta par aizturēšanu, dzīvi cietumā, kā arī norāda, ka aiz viņa aresta stāv politiķi un starptautiskas intereses.

Miķelsons intervijā atzīmē, ka politiķus parasti interesē elektroenerģijas tarifi un uzņēmuma attīstība - likumdošana tiek veidota tā, lai nebūtu citu alternatīvu. "Es runāju par uzņēmuma attīstību, nevis to, ka kāds man būtu izteicis kādus draudus. Lai gan arī tādi ir bijuši," sacījis Miķelsons.

Bijušais "Latvenergo" vadītājs intervijā neatklāj, kas izteicis draudus, bet atzīst, ka draudu izteicēji bija politiķi un draudēts ticis ar cietumu. Jautāts, kāpēc viņš neatklāj, kuri izteica draudus, Miķelsons atbildējis: "Ļoti vienkārši, man nav pierādījumu, neesmu šīs sarunas ierakstījis." Viņš arī atzīmējis, ka draudi vairāk bija kampaņveidīgi, pirms lieliem notikumiem politikā. Savukārt jautāts, kāpēc viņš nav devies, piemēram, uz Drošības policiju, Miķelsons atbildējis: "Nav jau tā, ka es neesmu teicis. Neesmu rakstījis iesniegumu, bet teicis esmu. Nevar jau visu ņemt nopietni, tu jau nezini, kurā brīdī tas ir tāpat vien, negribas pašam palikt par muļķi, kuram iestājusies paranoja."

Miķelsons atzīmē, ka divos jautājumos viņam bijis kategorisks viedoklis - saistībā ar uzņēmuma tālāku restrukturizāciju un uzņēmuma pārvades sistēmu aktīvu nodalīšanu, kā arī par "Latvenergo" privatizāciju.

"Uzskatīju, ka tas nav jādara un nevajag mums būt svētākiem par Romas pāvestu, ka nevajag izvarot "Latvenergo" un izveidot vēl vienu mazu uzņēmumu, kurš nav spējīgs kreditēties un attīstīties. Otra lieta bija par privatizāciju, uzskatīju, ka nevaram iet ceļu ar stratēģiskā investora piesaistīšanu. Un tas būs jālemj, kā minimums, nākamajam parlamentam - parāda atmaksas grafiks starptautiskajiem aizdevējiem ir zināms," sacījis Miķelsons, atzīmējot, lai starptautiskajiem aizdevējiem atdotu parādu, kaut kas būs jāpārdod, tostarp Pasaules Bankas vadītājs pateicis, ka jāiet uz privatizāciju.

Jau ziņots, ka Miķelsons 19.augustā pret 50 tūkstošu latu drošības naudu tika atbrīvots no cietuma, kur viņš atradās kopš jūnija vidus.

Miķelsons, tāpat kā bijušais "Latvenergo" viceprezidents Aigars Meļko un uzņēmējs Andrejs Livanovičs, jūnijā tika apcietināts saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) sākto kriminālprocesu tā dēvētajā "Latvenergo" amatpersonu lietā par noziedzīgajiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa. Kriminālprocesa ietvaros 15. un 16.jūnijā tika aizturētas astoņas personas, no tām piecas strādāja valsts uzņēmumos "Latvenergo" un "Sadales tīkls".

KNAB vaino "Latvenergo" amatpersonas un privātuzņēmumu pārstāvjus vairāk nekā 1,13 miljonu eiro (794,2 tūkstošu latu) noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā.

Komentāri (74)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu