Kiberuzbrukumu novēršanai ES ieviesīs noteikumus interneta kompānijām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis un Eiropas Parlaments (EP) panākuši vienošanos cīņai pret kiberuzbrukumiem, pierunājot tādas interneta kompānijas kā «eBay», «Amazon» un «Google» pastiprināt savu aizsardzību un ziņot par pārkāpumiem, otrdien paziņojušas amatpersonas.

Pirmdien pieņemtais noteikumu projekts uzliktu par pienākumu arī energoapgādes uzņēmumiem, finanšu institūcijām, kā arī transporta, veselības aprūpes un ūdens apgādes kompānijām pastiprināt drošību un informēt varasiestādes par kiberuzbrukumiem.

«Šī vienošanās ir milzīgs solis kiberdrošības līmeņa paaugstināšanai Eiropā,» norādīja ES digitālās ekonomikas un sabiedrības komisārs Ginters Etingers.

Jaunā vienošanās attieksies uz lielajām kompānijām, bet neskars mikrouzņēmumus un mazās kompānijas.

Kibernoziegumu un kiberuzbrukumu dēļ Eiropas uzņēmumi un ekonomika gadā zaudē simtiem miljardu eiro, norādīja Etingers.

«Es nesēdēšu malā un neļaušu šiem noziedzniekiem un kiberteroristiem uzbrukt mūsu uzņēmumiem, iejaukties mūsu privātajā dzīvē un iznīcināt ticību mūsu digitālajai ekonomikai un sabiedrībai,» paziņoja komisārs.

Jaunie noteikumi izstrādāti, lai vairotu patērētāju, valdības un uzņēmēju uzticību tehnoloģijām un sistēmām, uz ko paļaujas digitālie tīkli un pakalpojumi, viņš piebilda.

To mērķis ir arī nodrošināt, ka elektroapgādes, gāzes un transporta sektori «var droši sniegt savus būtiskos pakalpojumus mājās un pāri robežām», sacīja Etingers.

Viņš norādīja, ka jaunie noteikumi arī sekmēs ieceri par «vienotu digitālo tirgu».

Lai stātos spēkā, jaunie noteikumi vēl jāapstiprina Eiropas Parlamenta iekšējā tirgus komitejai un 28 bloka dalībvalstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu