Kokapstrādes nozares līderis ar € 193 miljonu apgrozījumu - «Latvijas Finieris»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Kokapstrādes nozares līdere pērn bija AS «Latvijas Finieris» ar 193 miljonu eiro apgrozījumu, liecina «Latvijas Tālruņa», «Firmas.lv» un aģentūras LETA biznesa portāla «Nozare.lv» veidotais «Latvijas biznesa gada pārskats 2015».

Vēl nozares uzņēmumu «Top 10» pirmajā trijniekā ir SIA «Kronospan» ar 164 miljonu eiro apgrozījumu un SIA AKZ ar 60 miljonu eiro apgrozījumu.

Tāpat «Top 10» iekļuvuši tādi uzņēmumi kā SIA «Vika Wood» ar 59 miljonu, SIA «Gaujas koks» ar 55 miljonu, SIA «Biko-Lat» ar 54 miljonu, SIA «Kurekss» ar 51 miljona, SIA «Ormus» ar 49 miljonu, SIA «United Panel Group Europe» ar 40 miljonu un SIA «BSW Latvia» ar 38 miljonu eiro apgrozījumu.

Kā izdevumā norāda «Latvijas Finiera» padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis, šogad turpinās pērn sākusies tendence uzņēmumiem plānot savu darbību un strādāt plašākā reģionā. Tas nodrošina stabilāku resursu sagādi, efektīvāku funkciju pārdali un zemākas procesu izmaksas, kā arī plašākas tirgus iespējas un daudzveidīgākus produktus.

Savukārt viens no nozares izaicinājumiem tuvāko gadu laikā ir kāpināt produktivitāti un personāla atalgojumu, lai nodrošinātu uzņēmumu mērķu sasniegšanai atbilstošus darbiniekus un vienlaicīgi arī konkurētspēju reģiona darbaspēka tirgū.

Savukārt valstiskā līmenī jādomā par risinājumiem enerģijas infrastruktūras dažādošanai un integrēšanai Eiropas kopējā sistēmā, lai nodrošinātu ilgtspējīgu biznesu Baltijas jūras reģionā. Kokrūpniecība nav pati energoietilpīgākā nozare apstrādes rūpniecībā, un daudz jau ir izdarīts energoefektivitātes kāpināšanā, tomēr šo situāciju nedrīkst izmantot, lai nozarei uzliktu neadekvāti lielu slogu valsts kopējo enerģijas mērķu sasniegšanā.

«Ja šī problēma ilgtermiņā netiks risināta, kokrūpniecības kā būtiskas eksporta nozares konkurētspēja pasliktināsies un tās pienesums valsts ekonomikā ievērojami samazināsies,» norāda uzņēmuma vadītājs.

«Latvijas biznesa gada pārskata» kārtējā izlaidumā iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu