Aktīvi ris viesnīcas būvniecība Raiņa bulvārī

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Patlaban aktīvi noris viesnīcas būvniecība Raiņa bulvārī 5 un 6, kur agrāk atradās Iekšlietu ministrija, pastāstīja viesnīcas būvprojekta izstrādātāja «Sarma&Norde Arhitekti» īpašnieks Jānis Norde.

Viņš informēja, ka būvnieki stiprina ēkas pamatus un pārsegumu, kā arī restaurē logus. Tāpat ir uzbūvēts viesnīcas paraugnumurs. Pēc tam plānots sākt iekšdarbus.

Pēc Nordes teiktā, būvniecības darbus veic viesnīcu īpašnieks «Semarah Hotel Management» par saviem līdzekļiem, nepiesaistot bankas finansējumu.

Savukārt uzņēmuma «IMG Hotels», kuram daļēji pieder «Semarah Hotel Management», ģenerāldirektors Leonīds Kils norādīja, ka

viesnīcas projekts pieder ārvalstu investoram, kurš nevēlas sniegt sīkāku informāciju.

Kils vien norādīja, ka

tā būs četru zvaigžņu viesnīca ar 170 istabām.

Tostarp valsts nekustamo īpašumu pārvaldītāja «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) sabiedrisko attiecību speciālists Arnis Blodons norādīja, ka

nekustamie īpašumi Raiņa bulvārī 5 un Raiņa bulvārī 6 ir VNĪ īpašumā.

Viņš sacīja, ka tie ir iznomāti uzņēmumam «6.dimensija», kurš pieder Kiprā reģistrētam uzņēmuma «Loaven Trading Limited» . Pēc Blodona teiktā,

ir noslēgti ilgtermiņa līgumi - līdz 2037.gadam - ar nosacījumu, ka īpašumā Raiņa bulvārī 5 tiks veikti ieguldījumi.

Iepriekš vēstīts, ka

viesnīcas izveidē plānots investēt 30 miljonus eiro.

Viesnīcas būves iecere šajā adresē tapusi jau pirms vairākiem gadiem, bet sākotnēji aizkavējusies, jo tās iecere vairākkārt pārstrādāta.

Tāpat rakstīts, ka viesnīcu īpašnieks «Semarah Hotel Management» pērn strādāja ar 3,983 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 96,2% vairāk nekā 2013.gadā, savukārt uzņēmuma zaudējuma pieauga 2,7 reizes un bija 529,1 tūkstotis eiro, liecina datubāzē «Lursoft» publiskotais kompānijas finanšu pārskats.

«Semarah Hotel Management» ietilpst četras viesnīcas - «Semarah Hotel Lielupe», « Semarah Hotel Jomas Sēta», « Semarah Apartamenti», kā arī no 2014.gada maija - viesnīca «Metropole» Rīgā.

«Semarah Hotel Management» Komercreģistrā iegrāmatots 2012.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,8 tūkstoši eiro, un tas pieder Latvijas uzņēmumam «IMG Hotels» (40%) un Krievijas privātpersonai Ņikitam Polovinkinam (60%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu