Varēs aprēķināt savu nākotnes pensiju (64)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai vienuviet būtu viegli atrodama plaša informācija par pensiju sistēmu Latvijā un pensiju fondu līdzekļu pārvaldīšanu, ir būtiski pārveidota mājas lapa www.manapensija.lv, piedāvājot tajā ne tikai informāciju par visiem trim pensiju līmeņiem Latvijā, bet arī jaunu individualizētu pensijas aprēķināšanas kalkulatoru, kurā iespējams aprēķināt savu nākotnes pensiju pēc reālajiem datiem un redzēt, kādas papildu uzkrājumu iespējas nepieciešamas, lai nodrošinātu sev vecumdienās vēlamās pensijas apmēru.

Uzlabotās mājaslapas atklāšanā labklājības ministre Ilze Viņķele (V) uzsvēra, ka pat 20 gadus pēc pensiju sistēmas ieviešanas vairums Latvijas iedzīvotāju īsti neizprot šīs sistēmas būtību un kā tā strādā. Viņa pauda cerību, ka uzlabotā mājaslapa ļaus katram iegūt profesionālā un labā valodā izklāstītu informāciju par pensiju sistēmas pamatbūtību un katra paša ieguldījumu sava pensijas apjoma veikšanā. Tāpat uzlabotais pensijas kalkulators vairs neatbaidīšot cilvēkus, jo aprēķinās reālo pensiju.

Mājas lapu www.manapensija.lv uztur (LCD). Lapas modernizācija tika veikta LCD sadarbībā ar Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību komiteju, kā arī saskaņojot ar Labklājības ministriju un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu