«Bank of Cyprus» pazuduši svarīgi dati par obligāciju iegādēm (1)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Izmeklētāji atklājuši, ka pazuduši svarīgi dati par Kipras lielākās bankas «Bank of Cyprus» īstenotām obligāciju iegādēm, vēsta mediji.

Kipras mediji norāda, ka biznesa konsultāciju firmas «Alvarez&Marsal» pārbaudītajos datoru arhīvos konstatēti informācijas iztrūkumi.

Portāls «Cyprus Mail» ziņo, ka «Bank of Cyprus» sniegtā informācija ir nepilnīga un atsevišķos datoros konstatēta programmatūra datu izdzēšanai.

Visbūtiskākie iztrūkumi fiksēti datoru arhīvos laika periodam no 2007. līdz 2010.gadam. Pagaidām gan nav skaidrs, vai ierakstu likvidēšana notikusi nejauši vai tīši. Izmeklētāji konstatējuši pazīmes par datu masveidīgu izdzēšanu.

Kipras Centrālā banka vēsta, ka «Alvarez&Marsal» patlaban veic izmeklēšanu arī Kipras otrajā lielākajā bankā «Laiki Bank», kas tiek likvidēta un tiks apvienota ar «Bank of Cyprus».

«Izmeklēšana turpināsies un aptvers «Laiki Bank» īstenotas Grieķijas valdības obligāciju iegādes, «Laiki Bank» paplašināšanos ārpus Kipras un visu iesaistīto pušu lomas un pienākumus,» norāda Centrālā banka.

Mediji ziņo, ka «Alvarez&Marsal» pārbaudījusi arī «Bank of Cyprus» darbības Rumānijā un Krievijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu