"TeliaSonera" vēlas privatizēt "Lattelecom" un LMT (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zviedru telekomunikāciju koncerns "TeliaSonera" kārtējo reizi apstiprinājis, ka vēlas privatizēt "Lattelecom" un "Latvijas Mobilā telefona" (LMT) valstij piederošās kapitāla daļas.

"Mēs esam atkārtoti teikuši valdībai, ka mūs interesē abas kompānijas pilnībā iegūt savā īpašumā," biznesa portālam "Nozare.lv" uzsvēra zviedru kompānija.

"TeliaSonera" pārstāvji nevēlējās komentēt "Baltkom" dibinātāja un vadītāja Pētera Šmidres izteikumus, ka "Lattelecom" un LMT valstij piederošās kapitāla daļas varētu pārdot par summu starp 200 un 300 miljoniem latu.

"TeliaSonera" patlaban pieder 49% "Lattelecom" un tieši un netieši nedaudz virs 60% LMT.

Kā ziņots, pēc 28.decembra valdības sēdes premjers Valdis Dombrovskis (V) atzina, ka Latvijas valdība ir gatava pārdot valstij piederošās sakaru operatoru "Lattelecom" un LMT kapitāla daļas.

Vienlaikus valdība noteica, ka turpmāk darba grupā, kas risina jautājumus saistībā ar valstij tieši vai netieši piederošajām kapitāla daļām "Lattelecom" un LMT, darbosies ekonomikas ministrs Artis Kampars (V), finanšu ministrs Andris Vilks (V) un satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

2008.gada februārī Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdība noraidīja "TeliaSonera" agrāk izteikto piedāvājumu maksāt 500 miljonus latu par "Lattelecom" un LMT atlikušajām kapitāla daļām.

Latvijas valdība jau 90.gadu beigās izteica apņemšanos privatizēt abus telekomunikāciju uzņēmumus. Citu privatizācijas variantu, tā saukto vadības un darbinieku izpirkšanas modeli, 2007.gadā piedāvāja toreizējais "Lattelecom" vadītājs Nils Melngailis. To valdība noraidīja 2008.gada sākumā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu