«Sony» gatavojas iegādāties «Olympus» akcijas (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas elektronikas kompānija «Sony Corp.» gatavojas investēt 50 miljardus jenu (348,5 miljonus latu) Japānas fotokameru ražotājā «Olympus», kas cenšas atgūties pēc skandāla par vērienīgo investīciju zaudējumu slēpšanu, piektdien vēsta laikraksts «Nikkei», sabiedriskā raidorganizācija NHK un citi japāņu mediji.

Mediji norāda, ka šis darījums padarītu «Sony» par lielāko «Olympus» akcionāru, kura īpašumā nonāktu 10% akciju.

«Nikkei» raksta, ka abas kompānijas plāno galīgo vienošanos panākt līdz nākamajam mēnesim, taču iesaistītās puses no komentāriem pagaidām atturas.

Jau iepriekš mediji vēstīja, ka «Sony», konkurents «Panasonic» un fotopreču ražotājs «Fujifilm» ir to kandidātu vidū, kas gatavojas investēt «Olympus».

«Olympus» prezentējis vērienīgu uzņēmuma restrukturizācijas plānu, kas paredz samazināt strādājošo skaitu par 7%, kamēr tā jaunais vadītājs publiski paziņojis, ka vēlas piesaistīt kapitāla investīcijas, lai uzlabotu kompānijas finansiālo stāvokli.

Kā ziņots, «Olympus», viens no lielākajiem medicīnisko vizualizācijas sistēmu un digitālo kameru ražotājiem, atzinis, ka slēpis milzīgos investīciju zaudējumus, kas pieredzēti vēl pagājušā gadsimta 90.gados.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu