Vienojas nenodot privatizācijai parka "Saulesdārzs" daļas (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ministru kabineta komiteja šodien vienojās nenodot privatizācijai nekustamā īpašuma Rīgā, Ezermalas ielā 24/26, daļas, kur atrodas parks "Saulesdārzs". Galīgais lēmums gan šajā jautājumā vēl būs jāpieņem valdībai.

Lai gan Ekonomikas ministrija (EM) iepriekš bija norādījusi, ka nav juridiska pamata liegt šo īpašumu nodošanu privatizācijai, premjers Valdis Dombrovskis (JL) ministrus tomēr iepriekš bija aicinājis nenodot šo īpašumu privatizācijā un EM sadarbībā ar Tieslietu ministriju tika uzdots papildus šo jautājumu izvērtēt.

Privatizācijas ierosinātājs bija SIA "Ķeizarmežs".

Kā ziņots, jau pērn 2.novembrī Ministru kabineta komiteja noraidīja rīkojuma projektu, kas paredzēja nodot privatizācijai divus valsts īpašuma objektus 2,52 hektāru platībā Rīgā, Ezermalas ielā 24/26.

Privatizācijas iesniegumus par šo īpašumu privatizāciju 2006.gada 11.maijā un 16.maijā iesniedza SIA "Ķeizarmežs", kas, kā ziņots, jau iepriekš pauda vēlmi privatizēt daļu "Saulesdārza".

Ministru kabineta komiteja jau toreiz uzdeva EM sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju sagatavot atteikuma projektu un nosūtīt to atkārtotai izskatīšanai komitejās.

LETA jau ziņoja, ka 1994.gada maijā reģistrētā SIA "Ķeizarmežs" pieder uzņēmējam un Latvijas Futbola federācijas prezidentam Guntim Indriksonam - 84% daļu 87 150 latu nominālvērtībā, kā arī Aivaram Tropam - 16% daļu 16 600 latu nominālvērtībā. 1994.gadā izveidotā uzņēmuma pamatkapitāls ir 103 750 lati.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu