Pret Olympus un tā vadītājiem izvirzītas apsūdzības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tokijas apgabala prokuratūra izvirzījusi apsūdzības Japānas fotokameru ražotājam «Olympus» un trīs tā bijušajiem vadītājiem saistībā ar vērienīgo investīciju zaudējumu slēpšanu.

Bijušais priekšsēdētājs Cujoši Kikukava, bijušais viceprezidents Hisasi Mori un bijušais revidents Hideo Jamada ir to vidū, kam izvirzītas apsūdzības par kompānijas finanšu rezultātu safabricēšanu.

Šīs trīs personas tika arestētas pagājušajā mēnesī.

Tāpat apsūdzības saistībā ar šo krāpniecību izvirzītas vēl trīs cilvēkiem, kas gan nav strādājuši «Olympus».

Skandāls atklātībā nonāca pērnā gada oktobrī pēc tam, kad bijušais uzņēmuma vadītājs Maikls Vudfords apgalvoja, ka viņš ticis atlaists par kompānijas grāmatvedības prakses apšaubīšanu.

Vudfords norādīja, ka jo sevišķu uzmanību pievērsis «Olympus» veiktajam maksājumam 687 miljonu ASV dolāru apmērā finanšu konsultantiem, kad tika iegādāta britu medicīnas instrumentu ražošanas kompānija «Gyrus Group».

Lai arī sākotnēji «Olympus» noliedza apsūdzības, vēlāk uzņēmums atzina, ka izmantojis pārmērīgu atalgojumu konsultantiem, lai slēptu vērtspapīru investīciju zaudējumus, kas radušies vēl pagājušā gadsimta 90.gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu