Sony vēlas iegādāties Olympus akcijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas elektronikas kompānija «Sony Corp.» patlaban risina pārrunas par iespēju iegādāties līdz pat 30% plašā skandālā iesaistītā «Olympus» akciju, fotokameru ražotājam cenšoties uzlabot savu finansiālo stāvokli, otrdien vēsta laikraksts «Nikkei».

Laikraksts norāda, ka «Sony» ierosinājis izveidot kapitāla un biznesa apvienošanos ar «Olympus», piedāvājot iegādāties aptuveni 20%-30% akciju.

«Nikkei» raksta, ka «Olympus» cenšas izveidot korporatīvo aliansi ar jaunu akciju emitēšanu, lai uzlabotu savu finansiālo stāvokli, taču pagaidām vēl nav zināms, cik daudz «Sony» varētu investēt.

Tikmēr medijos minēti vairāki Japānas un ārvalstu uzņēmumi kā iespējamie biznesa partneri «Olympus» pēc vērienīgā investīciju zaudējumu slēpšanas skandāla.

Kā ziņots, «Olympus», viens no lielākajiem medicīnisko vizualizācijas sistēmu un digitālo kameru ražotājiem, atzinis, ka slēpis milzīgos investīciju zaudējumus, kas pieredzēti vēl 90.gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu