Šmidre: Jāprivatizē visi valsts uzņēmumi, arī "Lattelecom" (16)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Uzņēmējs, kabeļtelevīzijas un elektronisko sakaru kompānijas "Baltkom" dibinātājs un vadītājs Pēteris Šmidre uzskata, ka būtu jāprivatizē visi iespējamie valsts uzņēmumi, ne tikai "Lattelecom" un "Latvijas Mobilais telefons" (LMT), pēdējos nepārdodot zviedru telekomunikāciju koncernam "TeliaSonera".

Šmidre šādu viedokli pauda intervijā biznesa portālam "Nozare.lv", izsakot pārliecību, ka pilnīgi privāti uzņēmumi konkurences apstākļos samazināšot savas izmaksas un galaefektā arī cenas un tarifus.

Lai gan ar telekomunikācijām cieši saistītais uzņēmējs agrāk teicis, ka "Lattelecom" vajadzētu steidzami privatizēt, Šmidre uzsvēra, ka nav vēlams veidot privātus monopolus, un viņam ir bažas, ka tāds rastos, ja "Lattelecom" un LMT nopirktu "TeliaSonera".

"Skandināvu uzņēmums varētu paņemt 100% monopolu. Fiksētie sakari "Lattelecom" jau ir, televīziju telekomunikāciju kompānijai iedeva, mobilais operators arī ir - LMT. Man šāds monopols nepatiktu," teica Šmidre.

Uzņēmējs uzskata, ka valstij izdevīgāk būtu pārdot 51% kontrolpaketi "Lattelecom", kas gan atstātu zviedru koncernu kā jaunā kontrolpaketes turētāja līdzīpašnieku. Tālākā nākotnē, mainot likumus, varētu privatizēt arī "Latvijas mežus" un "Latvenergo", uzskata Šmidre.

"Privāts uzņēmums, kam ir dotas monopola tiesības, ir vēl sliktāks nekā valsts uzņēmums. No valsts puses jānodrošina konkurence starp uzņēmumiem, kas strādā vienā nozarē. Konkurence piespiež uzņēmumus strādāt visefektīvāk," teica Šmidre.

Pilnu intervijas tekstu ar Šmidri var lasīt www.nozare.lv sadaļā "Viedokļi, intervijas".

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu