Šogad Latvijā nedaudz pieaudzis bezskaidrās naudas maksājumu skaits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Latvijā šī gada pirmajā pusgadā nedaudz pieaudzis bezskaidrās naudas maksājumu skaits - sešos mēnešos veikti 235,5 miljoni bezskaidrās naudas maksājumu 104,7 miljardu eiro kopapjomā, informēja Latvijas Bankā.

Salīdzinājumā ar 2017.gada otro pusgadu kopējais klientu bezskaidrās naudas maksājumu skaits pieauga par 3%.

Visbiežāk lietotie klientu bezskaidrās naudas maksājumi bija karšu maksājumi - 63,2% no kopējā bezskaidrās naudas maksājumu skaita, un klientu kredīta pārvedumi - 36,6% no kopējā bezskaidrās naudas maksājumu skaita.

Lai nodrošinātu karšu maksājumu veikšanu, šī gada pirmā pusgada beigās Latvijā bija izdoti 2,2 miljoni maksājumu karšu jeb 1,2 kartes uz vienu iedzīvotāju. No tām lielākā daļa bija kartes ar debeta funkciju.

Iedzīvotājiem bija pieejami 42 100 karšu pieņemšanas vietu un 1025 bankomāti. Kopumā Latvijā pirmā pusgada beigās bija 3,7 miljoni klientu norēķinu kontu jeb 1,9 norēķinu konti uz vienu iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu