"Latvenergo" plāno paaugstināt tarifus par 6,6% (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AS "Latvenergo" šodien iesniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) jaunu elektroenerģijas tarifu projektu, paredzot tarifu pieaugumu vidēji par 6,6%, informēja kompānijā. Iedzīvotājiem maksu par elektroenerģiju paredzēts palielināt no 4,5 līdz 4,8 santīmiem par kilovatstundu (kWh), savukārt citiem lietotājiem maksa būs atkarīga no izvēlētā tarifa veida un pieslēguma sprieguma pakāpes, tāpat kā tas bija līdz šim.

"Latvenergo" vēlas, lai jaunie tarifi stātos spēkā nākamā gada 1.martā.

Sākotnēji tika plānots, ka tarifu paaugstinājums būs no nākamā gada 1.janvāra, taču, ņemot vērā iedzīvotāju intereses, energokompānija izvērtēja iespēju atlikt tarifu kāpinājumu līdz 1.martam.

Maksas pieaugums par elektroenerģiju iecerēts brīdī, kad apkures sezona tuvojas noslēgumam, norāda kompānija.

Pēc "Latvenergo" speciālistu vērtējuma, tarifu pieaugums neatstās būtisku ietekmi uz inflāciju valstī.

Lai novērstu straujāku tarifu kāpumu, kompānija nākamā gada budžetā ir samazinājusi virkni savu darbības izmaksu, norāda "Latvenergo".

SPRK desmit dienu laikā jāizvērtē, vai iesniegtais tarifu projekts atbilst tarifu aprēķināšanas metodikai, un tikai pēc tam tas tiks vērtēts pēc būtības, informēja SPRK Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja Inese Krūmiņa.

Kā ziņots, pret kompānijas iepriekš Ekonomikas ministrijā iesniegtajiem tarifu pieauguma variantiem iebilda ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš (JL), kas aicināja rūpīgi izvērtēt kompānijas budžeta izdevumus.

Nepieciešamību paaugstināt tarifus "Latvenergo" pamato ar ārējo izmaksu kāpumu, jo, piemēram, importētās elektroenerģijas cena pieaugusi par 30%. Tarifu izmaiņas veido arī iepriekšējā laika posmā notikušais gāzes cenas pieaugums.

Pēdējo reizi "Latvenergo" elektroenerģijas tarifi pieauga 2004.gada 1.janvārī, kad kāpums, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, bija vidēji par 12,7%.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu