Regulators uzvar strīdā par "Tele2" starpsavienojumu tarifu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Administratīvā apgabaltiesa šodien neapturēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) lēmumu, ar kuru no 1.oktobra mobilo sakaru operatoram "Tele2" noteikts jauns starpsavienojuma tarifs.

Līdz ar to regulatora noteiktā tarifu augšējā robeža ir jāpiemēro no šā gada 1.oktobra. SPRK norāda, ka starpsavienojumu tarifu augšējās robežas noteikšana ir nepieciešama konkurences veicināšanai, kas savukārt sekmēs gala lietotāju tarifu samazināšanos.

SPRK uzskata, ka Administratīvās apgabaltiesas lēmums ir pamatots, jo, pēc regulatora ieskatiem, Administratīvā rajona tiesa, kas lēmuma darbību apturēja, nebija ņēmusi vērā būtiskus apstākļus, aģentūru LETA informēja regulatora Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja Inese Krūmiņa.

"Tele2" sola pildīt visas SPRK prasības un tuvākajā laikā uzsāks darbus, kas nepieciešami, lai nodrošinātu jauno starpsavienojuma tarifu piemērošanu, sacīja "Tele2" sabiedrisko attiecību konsultante Evita Matisone.

Matisone norādīja, ka sagatavošanās darbi paredz līgumu slēgšanu ar pārējiem operatoriem, kā arī iekšējos tehniskos sagatavošanās darbus, piemēram, pārprogrammēšanu.

"Tiesas lēmums bija par laiku, no kura jātiek piemērotiem jaunajiem starpsavienojuma tarifiem, un šo lēmumu "Tele2" pildīs," sacīja Matisone. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka "Tele2" jau vasarā pēc būtības apstrīdēja regulatora lēmumu, jo apšauba tā pamatotību.

"Tele2" pārstāve piebilda, ka starpsavienojuma tarifu samazināšana "vēl automātiski nenozīmē tarifu kritumu klientiem, jo gala tarifu līmeni regulē tirgus situācija".

Kā ziņots, šā gada 8.jūnijā SPRK pieņēma lēmumu par SIA "Lattelekom", SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) un SIA "Tele2" starpsavienojumu pakalpojumu tarifu augšējo robežu.

Regulatora lēmums paredz, ka tarifu augšējā robeža "Lattelekom" turpmāk būs 0,8 santīmi par minūti. LMT un "Tele2" regulatora noteiktā augšējā robeža būs 6,2 santīmi par minūti, kas, pēc regulatora aprēķiniem, ir ekonomiski pamatota. Līdz šim LMT tarifs bija 7,2 santīmi par minūti, bet "Tele2" - 7,5.

SPRK lēmumu Administratīvajā rajona tiesā pārsūdzēja "Tele 2" un lūdza līdz lietas izskatīšanai pēc būtības šī lēmuma darbību apturēt. 26.septembrī tiesa šo lūgumu apmierināja.

Administratīvā apgabaltiesa šodien izskatīja regulatora sūdzību par šo 26.septembra tiesas lēmumu un nolēma to atcelt, kā arī neapturēt apstrīdētā SPRK lēmuma darbību. Administratīvās apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams.

"Tele 2" un SPRK sūdzības lieta nodota izskatīšanai pēc būtības pirmās instances tiesā.

Jau ziņots, ka SPRK lēmumu tiesā pārsūdzējis arī fiksēto sakaru operators "Lattelekom". Pēc šī uzņēmuma lūguma tiesa apturēja SPRK lēmuma darbību, līdz ar to "Lattelekom" pagaidām nav jāievēro regulatora noteiktā jaunā starpsavienojumu tarifu augšējā robeža.

Šis tiesas lēmums arī tika pārsūdzēts. Paredzams, ka Administratīvā apgabaltiesa lietu izskatīs nākamnedēļ, informē SPRK.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu