Jelgavas izglītības iestādēs sācies jaunais mācību gads

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2018./2019. mācību gadu Jelgavas vispārizglītojošajās iestādēs sāka 6949 1. līdz 12. klašu skolēni, no tiem 664 ir pirmklasnieki. Jau tradicionāli, sveicot pirmklasniekus, pašvaldība katram no viņiem pirmajā skolas dienā bija sarūpējusi dāvanu – atstarotāju Jelgavas simbola alnīša veidolā. Lai drošāks ceļš uz mājām, atstarotājus līdz ar jaunā mācību gada sākumu saņēma arī Jelgavas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu sešus gadus vecie bērni.

Tāpat jaunais mācību gads iesācies Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU). Pavisam šogad LLU studentu saimei pievienojas 1261 students, no tiem 690 jaunieši sākuši pilna laika bakalaura studijas kādā no astoņām universitātes fakultātēm. 

Jelgavas pilsētā darbojas 18 pirmsskolas izglītības iestādes, 6 sākumskolas/ pamatskolas, 2 valsts ģimnāzijas, 5 vidusskolas, 3 profesionālās izglītības iestādes, 1 interešu izglītības iestāde, 4 profesionālās ievirzes izglītības iestādes un 1 augstākā izglītības iestāde.

Foto: Publicitātes foto

Jelgava jaunajam mācību gadam izvirzījusi virkni uzdevumu – ir jāpievērš lielāka uzmanība individuālajam darbam ar bērnu un viņa atbalstam, vidusskolām jāveido katrai savs spēcīgs attīstības virziens, jāturpina strādāt pie izglītības kvalitātes paaugstināšanas, jārisina skolotāju pārslodzes jautājums un kvalificētu speciālistu trūkums, skolās jāveic skolēnu individuālās izaugsmes mērījums atsevišķos priekšmetos, lielāka loma jāpievērš latviešu valodai un tās lietojumam mazākumtautību skolās un citi. Jelgavas pilsētas kopējais uzstādījums ir izglītība mūža garumā un konkurētspēja darba tirgū, uz ko jātiecas, mainot mācīšanas metodes un veidojot atbalstošu izglītības vidi.

Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu