Kuru Rīgas mikrorajonu visvairāk iekāro potenciālie dzīvokļu pircēji? (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: www.nams24.lv

Purvciems un tā apkaime joprojām ir uzskatāma par vienu no populārākajiem Rīgas mikrorajoniem - aptuveni 13% potenciālo mājokļu pircēju plāno iegādāties dzīvokli tieši Purvciemā, aģentūru LETA informēja nekustamo īpašumu kompānijā "Latio".

"Apbilstoši pētījumam un konsultāciju kompānijas "Kantar TNS" datiem vidēji trīs no katriem pieciem rīdziniekiem jauno mājokli meklē tajā pašā mikrorajonā vai apkaimē, kur atrodas līdzšinējā dzīvesvieta. No tuvākajā laikā potenciālajiem mājokļu pircējiem 13% plāno iegādāties dzīvokli Purvciemā, 12% - Teikā un 11% - Pļavniekos. Atbilstoši iedzīvotāju pieprasījumam tirgū parādās aizvien vairāk jaunu projektu, kas atbilst mūsdienu ģimenes prasībām pret dzīves kvalitāti," sacīja "Latio" Mājokļu tirdzniecības nodaļas vadītājs Ermīns Sniedze.

Purvciems ir viens no pirmajiem Rīgas mikrorajoniem, kur pagājušā gadsimta 70. un 80. gados parādījās tipveida daudzdzīvokļu mājas, tostarp arī deviņstāvu nami. Šajā laikā tapa arī pirmie specializētie Rīgas lielveikali - "Minska" un "Mēbeļu nams", bet šajā mikrorajonā dzīvoja vairāk nekā 65 000 rīdzinieku.

Pēc "Latio" datiem, Purvciemā sērijveida dzīvokļu cena šobrīd ir vidēji 820 eiro par kvadrātmetru, bet atsevišķiem nelieliem, ļoti kvalitatīvi remontētiem dzīvokļiem pieprasītākajās vietās kvadrātmetra cena var sasniegt 1000 vai pat 1100 eiro par kvadrātmetru. Dzīvokļu cenas jaunajos projektos pirmreizējā tirgū (tiek iegādāti no attīstītāja) ir, no 1400 eiro par kvadrātmetru, bet otrreizējā tirgū - no 1200 eiro par kvadrātmetru.

Īres maksas sērijveida dzīvokļos ir apmēram 330 eiro mēnesī par divistabu vai 380 eiro mēnesī par trīsistabu dzīvokli, ja tas atrodas labā vietā un ir pietiekami kvalitatīvi izremontēts. Jaunajos projektos īres maksas vidēji ir no 450 eiro par divistabu un no 500 eiro par trīsistabu dzīvokli.

Purvciemā pieprasītākie dzīvokļi ir 103., 104. un 119. sērijas namos. Pircēji vairāk interesējas par vietām, kur ir laba transporta infrastruktūra, piemēram, Dzelzavas, Ūnijas un Stirnu ielas apvidū, taču labprātāk vēlas dzīvot namos, kas neatrodas tieši pie ielas, bet iekšpagalmā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu