Ceļvedis vīna cienītājiem un ne tikai: TOP 12

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Vasara aiz loga elpo pilnu krūti, tā vien aicinot mūs silto laiku baudīt ārpus mājas. Tā kā augusts un septembris solās būt lutinoši silti, būtu grēks nedoties kādā gardēžu ceļojumā! Šoreiz pastāstīsim par vīna cienītāju ekspedīciju cienīgām divpadsmit pieturvietām. Jā, tepat mūsu skaistajā Latvijā.

CREMON” vīna darītava

“CREMON” vīna darītavas saimnieki uzskata, ka būt harmonijā ar dabu ir viens no lauku muižas svarīgākajiem uzdevumiem. Tāpēc, izmantojot dabas veltes, te tiek radīti gardi ēdieni un dzērieni, ko piedāvā baudīt Krimuldas muižas kafejnīcā "Milly" un "CREMON" vīna darītavā. Brauc un našķojies!

Foto: Latvijas Vīnkopju un Vīndaru Biedrība

Durbes veltes”

Te vīnu sauc par baudvielu, kuru aicina nobaudīt kā nelielas kompānijas, tā uzņemot veselu autobusu ar gardēžiem. “Durbes veltes” nesen apmetušās jaunā mājvietā (300 m no Rīgas - Liepājas autoceļa - Aizputes ielā 2), kur ir mājīgas telpas gan vīna degustēšanai, gan arī iespēja aplūkot vīna tapšanas procesu. Un kā gan bez iespējas iegādāties pašu vīnu suvenīram vai dāvanai. Gaidīts tu būsi te.

Foto: Latvijas Vīnkopju un Vīndaru Biedrība

Līgatnes vīna darītava

Ogu un augļu vīna darināšanas tradīcijas un prasmes ir vīndara ģimenes mantojums jau vairākās paaudzēs. Līgatnes vīna darītavas meistari ir aizrautīgi dzērienu gatavotāji, tāpēc šobrīd darba pilnas rokas, jāsteidz ievākt bagātīgā šā gada ogu raža nākamā gada vīnam. Apmeklētāji brauc no tuvienes un tālienes izbaudīt dažādo dzērienu garšas romantiskā noskaņā, sveču gaismā, vīna pagrabiņā. Piebiedrojies!

Foto: Latvijas Vīnkopju un Vīndaru Biedrība

Tēviņu mājas vīna ražotne

Braucot no Tukuma uz Kuldīgu, ir vērts iegriezties "Tēviņu" vīna darītavā un nobaudīt vīnus ar bagātīgu krāsu, aromātu un garšu. Tikai te atradīsiet Latvijā labāko "Aveņu dzirkstošo", "Aroniju" sauso, "Melnā plūškoka" sauso, "Brūkleņu - medus" saldo, "Aveņu vīna balzamu" un ābolu brendiju "Latvadosu"! Atvēli laiku šim garšu piedzīvojumam.

Foto: Latvijas Vīnkopju un Vīndaru Biedrība

Vīna darītava "Zilver dzērienu darītava"

“Zilver dzērienu darītava” ir sākusi jau savu astoto tūrisma sezonas gadu. Patlaban “Zilver dzērienu darītavā” tiek ražoti vairāk nekā 10 dažādu ogu, augļu un pat ziedu vīni Šogad, pēc ilga darba ar receptēm, tūristiem tiek dota iespēja sajust atjaunotā ''Allažu ķimeļa'' garšu. Ir radīti arī jauni dzirkstošie vīni un citi pārsteidzoši ogu vīni. Gaidīsim jūs ciemos Siguldā!

Foto: Latvijas Vīnkopju un Vīndaru Biedrība

Vīna darītava "Mazburkas"

Saimniecība “Mazburkas” nodarbojas ar divām sirdslietām - vīnkopību un aitkopību. “Mazburkās” pēc lielā pavasara sala tika veiksmīgi nosargātas vīnogas. Tagad varam ar prieku skatīties, kā veidojas bagātīgi vīnogu ķekari. Neiztrūkstoši palīgi ir aitas, kas ar gardu muti apēd nogrieztās liekās vīnogu lapas kā saldo desertu. Vīnogu dārzs, kā ierasts, savā ritmā gaida, kad lēnām varēs pasniegt mums vīnogas baudīšanai. Tāpēc esat aicināti doties ciemos, kur viesmīlīgi uzņems pati saimniece ne vien ar stāstiem, bet arī ar gardiem našķiem. Brauciet ciemoties te.

Foto: Latvijas Vīnkopju un Vīndaru Biedrība

Vīna darītava “Tērvetes vīni”

“Tērvetes vīnu” komandas nerimstošā devīze kvalitātei ir tāda, ka uzskatām par izaicinājumu panākt, lai mūsu darinātie vīni būtu baudāmi, aromātiski un ar īpaši neaizmirstamu garšas buķeti, kas rada vēlēšanos tos nogaršot atkal. 2019.gada sezonas aktualitāte – ābolu pussausie un pussaldie vīni, kuri izdevušies viegli un vīnīgi. Piedāvājam viesiem nogaršot arī ogu un augļu brandavīnus. Brauciet ciemos, gaidīsim!

Foto: Latvijas Vīnkopju un Vīndaru Biedrība

Naukšēnu vīna darītava

Augļi un ogas tiek audzēti turpat Naukšēnos - Paradīzes ābeļdārzā, kas ir bioloģiski sertificēts dārzs sešu hektāru platībā. Rudenī pat tiek rīkotas paradīzes ābolu lasīšanas talkas. Vīna darītavā top sidri no paradīzes āboliem. Naukšēnu vīna darītava piedāvā ekskursijas pa vīna ražotni, degustēt piedāvājumā esošos sidrus, vīnus, dzirkstošos vīnus un stipros alkoholiskos dzērienus un interesējošos produktus iegādāties par ražotāja cenām. Brauc ciemos!

Foto: Latvijas Vīnkopju un Vīndaru Biedrība

Lubānas vīnotava

Lubānas vīnotava un vīndaris Oskars Žvagins aicina viesus uz vīna darītavas apskati un nesteidzīgu vīnu baudīšanu šogad jaunatklātajā degustāciju zālē. Piedāvājumā baltie un saskaņā ar tradicionālo metodi ražotie dzirkstošie vīni, destilāti no Latvijas augļiem un ogām. Vīnotavā var iegādāties Lubānas vīnotavu un Lubānas pusi raksturojošus suvenīrus, kā arī ir iespējams nosūtīt pastkarti adresātam Latvijā! Aicinām apmeklējumam iepriekš pieteikties, varam sazināties ar viesiem arī krievu un angļu valodā. Gaidīsim!

Foto: Latvijas Vīnkopju un Vīndaru Biedrība

Aizputes vīna darītava

Šobrīd vīna darītavā valda liela rosība. Tiek gatavoti jauni vīni, kurus varēs nobaudīt tuvākā vai tālākā nākotnē. Kā arī vīna darītavas velvju pagrabos nerimstas čalas, glāžu šķindoņa un smiekli – viesi ieradušies uz vīna degustācijām, lai nobaudītu iepriekšējos gados darinātos vīnus, uzzinātu kādu jaunu recepti un paklausītos vīndara stāstītās leģendas. Piesakies degustācijai!

Foto: Latvijas Vīnkopju un Vīndaru Biedrība

Vīna darītava "Smilškalni"

Z/s Smilškalni ir ģimenes uzņēmums, kas savā saimniecībā 10 ha audzē krūmogulājus, pamatā avenes. Bez realizācijas svaigam patēriņam, tiek darināts arī lielisks vīns no saimniecībā dažādos sezonas posmos ievāktām ogām - avenēm, kazenēm, upenēm, smiltsērkšķiem, ķiršiem... Saimnieki Alvils un Ginta organizē arī vīna degustācijas grupām savā vīna ražotnē Kuldīgā. Par visu vairāk uzzini te.

Foto: Latvijas Vīnkopju un Vīndaru Biedrība

Vīna darītava "Jokas"

“Jokas” izceļas ar netradicionālu izejvielu izmantošanu – šeit rūgst ne tikai ābolu, upeņu, balto un sarkano jāņogu, ērkšķogu, melleņu, dzērveņu, kazeņu, lāceņu, rudens aveņu, smiltsērkšķu, plūmju, pīlādžu un cidoniju vīni, bet arī ozollapu un biešu vīni no pašu dārza un tuvējo mežu bagātībām. Vislabākos sausos vīnus var pagatavot no āboliem, ozollapām un mellenēm. Tos labprāt bauda arī cilvēki, kuri citkārt atzīst, ka nav vīna cienītāji. Vairāk info te. 

Foto: Latvijas Vīnkopju un Vīndaru Biedrība

 


ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.

Raksts tapis sadarbībā ar “Latvijas vīna tūri” un ELFLA atbalstu projektam „Latvijas vīna tūrisma attīstība”.

Foto: Publicitātes foto


 

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu