Apceļo Latviju ar velo - skaistākie maršruti riteņbraucējiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: momenti.lv

Ikvienam zināms, ka riteņbraukšana ir lieliska aktivitāte gan fiziskajai un mentālajai veselībai, gan jautrai laika pavadīšanai kopā ar ģimeni vai draugiem. Pavasaris jau uzņēmis apgriezienus un lutina ar siltu laiku, tāpēc ir īstais brīdis doties kādā izbraucienā.

Tā vietā, lai brauktu pa pilsētu, kur apgrūtina satiksme un luksofori, izvēlies kādu no Latvijas skaistajiem velomaršrutiem gan īsākiem, gan garākiem izbraucieniem.

Ja esi sava velosipēda meklējumos, Latvijā ir gana daudz velosipēdu veikalu, lai kādā no tiem izvēlētos sev vispiemērotāko. Bet, ja velosipēds tev ir, tad tikai pirms došanās ceļā pārliecinies, vai tas ir braukšanas kārtībā. Notīri to, piepumpē riepas un pārbaudi ķēdes, zobratu un bremžu tehnisko stāvokli. Kad velosipēds ir kārtībā, dodies apskatīt skaisto Latvijas dabu! 

Foto: Publicitātes foto

Cēsis – Valmiera

Piedzīvojumu meklētājiem patiks 45km garais velomaršruts no Cēsīm līdz Valmierai. Asfalta segums ir vien maza daļa no visa posma, galvenokārt maršruts iet caur mežu vai pa grants ceļiem, tāpēc vispiemērotākais būs kalnu velosipēds. Tas ir marķēts ar koka plāksnēm, uz kurām ir velosipēda simbols, vai oranžām atzīmēm uz kokiem, bet, lai nenomaldītos, labāk nodrošināties ar apvidus karti un navigāciju. Gaujas nacionālais parks ir visiem pazīstams ar savu skaisto ainavu un pauguraino reljefu, un tas pārbaudīs pat aktīvu riteņbraucēju fizisko sagatavotību.

Ķemeri – vēsturiskais kūrorts

Viegls četru stundu izbrauciens ar velosipēdu pa Ķemeriem būs pa spēkam ikvienam. Maršruts ir apļveida un aptuveni 8km garš, kā sākumposmu var izvēlēties Ķemeru dzelzceļa staciju. Ceļš ir asfaltēts, tāpēc derēs gan kalnu, gan pilsētas velosipēds. Bet pirms došanās maršrutu labāk iezīmēt savā kartē, jo tas nav marķēts. Izbraucienu var veidot kā informatīvu ekskursiju par Ķemeru vēsturi un kūrorta attīstību, kas tika sākta jau gandrīz pirms 200 gadiem.

Foto: Publicitātes foto

Panāc piekrastes vēju

Gar Baltijas pusi no Liepājas līdz par Lietuvas robežai ir izveidots velomaršruts Liepāja – Bernāti – Jūrmalciems – Nida – Pape – Lietuvas robeža. Tas ir 52km garš un ne mazāk sarežģīts kā Cēsis – Valmiera, jo vietām sanāks braukt pa gar jūras krastu, vietām pa kalnainām meža takām. Braucot jābūt līdzi navigācijai, jo ne viss maršruts ir marķēts. Braucienu labāk veikt pavējā vai ne tik vējainā dienā, jo garais gabals prasīs daudz spēka. Bet svaigais jūras gaiss un priežu mežu burvība būs lielisks atalgojums.

Ķengaraga promenāde

Arī Rīgā iespējams atrast mierīgu un skaistu vietu nelielam izbraucienam ar velosipēdu. Maršruts sākas Austuves un Ķengaraga ielas krustojums un vienā virzienā tā garums ir 2,5km. Ērti būs braukt ar jebkura veida velosipēdiem, jo celiņš ir asfaltēts. Tas ar līniju ir atdalīts arī no gājēju daļas, un ik pa gabalam ir novietotas zīmes, lai abi satiksmes dalībnieki turētos katrs savā daļā. Šis maršruts noteikti patiks arī pašiem mazākajiem, jo pa ceļam izvietoti daži bērnu laukumi un skatu tornis, kā arī daudzi soliņi, kur atpūsties.

Daugavas loki

Īsts izaicinājums izturīgiem riteņbraucējiem, kam patīk mērot lielus attālumus, būs 123km garais maršruts Daugavas loki (apzīmē kā reģionālo velomaršrutu Nr.35). Tas ved no Daugavpils līdz Krāslavai un atpakaļ, apskatot abus Daugavas krastus. Krustojumos un pagriezienos ir izvietotas ceļa zīmes, bet sekot norādēm palīdzēs maršruta kartes. Aptuveni trešdaļa no seguma ir asfalts, bet pārējais ir grants ceļš un meža takas. Maršruts pārsteigs ar gleznainajām ainavām un populāriem Latgales apskates objektiem.

Foto: Freepik.com

Ja nepieciešams iegādāties jaunu velosipēdu, apmeklē interneta veikalu 1a.lv, jo tur velosipēdus un velosipēdu detaļas iespējams iegādāties par izdevīgām cenām. Pirms pirkuma veic izpēti internetā vai uzdod jautājumus ar šo jomu saistītam speciālistam. Velosipēdu veikali ir piemērota vieta, kur uzzināt nepieciešamo informāciju, lai veiktu pareizo izvēli. 

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu