LVRTC elektrības padeves traucējumu dēļ "Tele2" un "Bite" klientiem visā Latvijā īslaicīgi apgrūtināti mobilie sakari (9)

Papildināta
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Elektropadeves traucējumu dēļ VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrā" (LVRTC) visā Latvijā pirmdienas pēcpusdienā īslaicīgi apgrūtināti mobilie sakari "Tele2" un "Bite" klientiem, TVNET uzzināja centrā. 

Telefonsakaru operatora "Bite" klienti pirmdienas pēcpusdienā īslaicīgi palikuši bez sakariem, liecina gan pašu klientu vēstītais, gan arī paziņojums operatora "Twitter" kontā. Sakaru pārrāvumu piedzīvojuši arī operatora Tele2 klienti.

Kā pastāstīja viena no "Bite" lietotājām, šodien ap plkst.14 aptuveni uz 20 minūtēm pazuduši pilnīgi visi sakari - nestrādājis internets, nav bijis iespējams ne piezvanīt, ne nosūtīt īsziņas.

Līdzīgi bijis arī citiem klientiem, un sakaru pārrāvums apgrūtinājis arī, piemēram, uzņēmuma "Mobilly" darbību. 

LMT preses sekretāre Elīna Lidere TVNET savukārt norādīja, ka LMT tīklā traucējumi nav novēroti. 

LVRTC pārstāve Vineta Sprugaine pastāstīja, ka šodien īsi pēc plkst.14 LVRTC infrastruktūras objektā noticis neplānots elektroenerģijas padeves pārrāvums, kas ietekmējis lielu daļu LVRTC sniegto pakalpojumu. 

Aptuveni 30 minūtes nebija pieejami datu pārraides pakalpojumi, tāpat tika ietekmēta portāla eParaksts.lv darbība.

Datu centru darbību elektroenerģijas pārrāvums neskāra, tomēr atsevišķos gadījumos bija traucēta datu pārraide starp datu centru un klientu interneta vietnēm. 

Elektroenerģijas pārrāvums pilnībā tika novērsts plkst.14.48 un šobrīd pakāpeniski tiek atjaunota visu pakalpojumu pieejamība.

Elektroenerģijas padeves pārrāvuma cēloņi tiks izpētīti un novērsti. LVRTC atvainojas klientiem par sagādātajām neērtībām.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu