Izdevēja un uzņēmēja Sanda Krasta: pieredzēt jaunas emocijas tagad ir vieglāk nekā jebkad agrāk

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Sociālie tīkli un vizuālā satura platformas mūsdienās kļuvušas par resursu, no kura cilvēki smeļas iedvesmu un emocijas savai dzīvei – tā uzskata Sanda Krasta, izdevēja un interaktīvās grāmatas “6 minūtes 365 dienas” autore. Lai atklātu attēla patieso spēku un vēlāk dalītos rezultātos ar citiem, Sanda pieņēma izaicinājumu Huawei mobilās fotogrāfijas konkursa Next Image 2020 ietvaros iepazīties ar jaunā P40 Pro viedtālruņa kameru un iemūžināt savus ikdienas spilgtākos brīžus caur tās objektīvu.

Sandas dzīve vienmēr bijusi radošiem darbiem piepildīta – viņa ir populārākā latviešu meiteņu žurnāla “Avene” izdevēja, žurnāliste ar 20 gadu pieredzi, turklāt viņa paspējusi būt par galveno redaktori tādiem plaši zināmiem izdevumiem kā SHAPE, Ilustrētā Junioriem, Sportland Magazine u.c. Veidojot sev apkārt ļoti vizuālu pasauli, Sanda uzskata, ka caur bildēm var izdzīvot gan vēl vienu  dzīvi, gan piedzīvojumus un stāstus.

Mērķtiecīgs darbs nes augļus – arī fotografējot ar viedtālruni

Sandas ikdiena jau ilgu laiku caur iedvesmojošiem tekstiem un fotogrāfijām tiek attēlota viņas Instagram profilā. Viņasprāt, svarīga ir ne tikai kompozīcija vai fotografējamais objekts, bet arī sajūtas, ko attēls spēj radīt, un to lielā mērā ietekmē tālruņa kamera. “Man pašai ir profesionālā fotokamera, ar ko uzņemu attēlus, taču pēc jaunā P40 Pro flagmaņa kameras izmēģināšanas jāatzīst, ka arī viedtālruņu iespējas ir ļoti plašas un bildes sanāk kvalitatīvas. Ar tālruni uzņemtie attēli straujiem soļiem tuvojas fotokameras kvalitātei.” Sanda tāpat uzskata, ka svarīga ir arī lietotāja spēja izmantot kameras funkcijas tā, lai atklātu to patieso potenciālu. “Iemācoties darboties ar Huawei tālruņa kameru, apgūstot dažādus attēla parametrus un funkciju īpatnības, iespējams pietuvoties profesionālam līmenim. Bildes tapšanas procesā tomēr kaut nedaudz jāiedziļinās arī pašam autoram – tad rezultāts būs patiesi kvalitatīvs.”

Testējot viedtālruņa kameru, Sandu īpaši pārsteidzis tas, cik labu rezultātu var iegūt, pateicoties f/1.9 kameras atvērumam jeb Aperture. “Šis kameras parametrs atrodams automātiskajos uzstādījumos un, ja to pareizi izmanto, var nofotografēt jebkuru, pat nejaušu lietu, un bildes tik un tā izdosies neaprakstāmi skaistas. Turklāt, darbojoties ar P40 Pro, var diezgan ātri saprast, kas tev patīk un kādas funkcijas tavam stilam der vislabāk.”

Viedtālruņa kameras latiņa mūsdienu attīstītajā tehnoloģiju pasaulē ir pacelta augstu – ir tālruņi, kuru kameras ir iedziļināšanās vērtas, un ir tādi modeļi, kam vēl ir izaugsmes potenciāls. Kā stāsta S. Krasta, fotogrāfijas ar jauno Huawei tālruni sanāk tik dzidras, ka reizēm pat ir vēlēšanās uzņemt attēlu atkārtoti, lai pievērstu lielāku uzmanību leņķim, fonam vai objekta tuvumam. “Vienkāršus, ikdienišķus attēlus ar šāda līmeņa kameru nemaz negribas uzņemt. Rezultāts ir tik dzīvs, ka rodas vēlme vēl vairāk iedziļināties attēla saturā. Piemēram, es fotografēju lietus piles uz augiem un tās izskatījās viens pret viens kā dzīvē, turklāt pašus kvalitatīvākos attēlus man izdevās uzņemt, fotografējot tieši smalkus objektus – pat ar fotoaparātu neesmu spējusi iegūt tādu rezultātu.”

Vēl tuvāk realitātei

“Dabas struktūras un elementi – to visu caur tālruņa kameru tagad var pamanīt vēl vairāk un detalizētāk. Cilvēki ir pieraduši uztvert pasauli vizuāli un viedtālrunis šīs emocijas var tikai paspilgtināt,” uzskata Sanda, piebilstot, ka fotoattēlu un citu vizuālo materiālu mērķis ir palīdzēt iepazīt tādu pasauli, kādu mēs ikdienā bieži neredzam.

Jaunā P40 Pro tālruņa kameras testēšanas laikā visspēcīgākās emocijas viņai raisījuši dabas iedvesmoti attēli ar ūdenspilieniem uz rozes ziedlapas. “Es skatījos uz rozēm ar savām acīm, pēc tam paskatījos tālruņa ekrānā, un tiešām pieķēru sevi pie domas, ka ar telefonu uzņemtā bilde man patīk daudz labāk. Rādīju fotoattēlu arī saviem draugiem un viņi bija pārsteigti, ka šādu rezultātu var iegūt, izmantojot tikai viedtālruni.”

Mākslai nav robežu un tās mērķis ir ļaut izpausties ikvienam, neskatoties uz pieejamo tehniku, sagatavotības līmeni vai iepriekšējo pieredzi. “Ar mobilās fotogrāfijas konkursa Next Image 2020 palīdzību vēlamies iedrošināt ikvienu parādīt savu talantu pasaulei. Mūsdienās labs fotogrāfs nav tāds, kuram pieejama augstākās klases spoguļkamera – arī viedtālrunis ir spēcīgs rīks, lai raisītu emocijas un iemūžinātu ko patiesi skaistu un neparastu. Tādēļ, lai atbalstītu jaunos censoņus, konkursa balvu fonds sasniedzis 40 000 ASV dolāru, turklāt šogad pie kādas īpašas balvas – jaunā Huawei P40 Pro viedtālruņa – tiks arī viens uzvarētājs no Latvijas. Darbus var iesniegt sešās konceptuāli atšķirīgās kategorijās, tostarp Nakts (Good Night), Dzīvie Brīži (Live Moments) un Sejas (Faces), tāpēc domāju, ka sev piemērotāko stilu varēs atrast ikviens,” stāsta Alise Cēsniece, Huawei Consumer Business Group Mārketinga komunikācijas vadītāja Latvijā.

Lai iegūtu papildus informāciju par Next Image 2020, lūdzu, apmeklējiet konkursa oficiālo vietni: https://gallery.consumer.HUAWEI.com.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu