Pieredzes forums: Kvalitatīvas izglītības atoms

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Aizvadītās darba nedēļas noslēgumā, no pl.10:00 – 15:00 norisinājās ikgadējais nodibinājuma Iespējamā misija organizētais Pieredzes forums. Šī gada foruma centrālā tēma bija - kvalitatīva izglītība un to ietekmējošie faktori.

Atšķirībā no iepriekšējiem forumiem, šogad tas norisinājās tiešsaistē, tādēļ to apmeklēt varēja no jebkuras vietas Latvijā. Pēc foruma oficiālās atklāšanas diskusijas, tā norise bija sadalīta 3 sesijās, kurās norisinājās gan paneļdiskusijas, gan dažādas darbnīcas, kuras varēja apmeklēt kā dažādi izglītības iestāžu darbinieki, gan pašvaldību izglītības pārvalžu darbinieki, gan vecāki un citi interesenti.

Šogad iespēju apmeklēt praktiskās darbnīcas izmantoja vairāk nekā 500 apmeklētāju. Lielāko daļu no apmeklētājiem piedāvātajām darbnīcām vadīja 11.iesaukuma dalībnieki, kuriem līdztekus darbojās un darbnīcas vadīja nodibinājuma absolventi, domubiedri un atbalstītāji.

Atklāšanas diskusijā tika analizēti kopējie izglītības kvalitātes rādītāji un dažādas pieejas kā šos rādītājus uzlabot. Diskusijā piedalījās Iespējamā misija direktors Kārlis Kravis, Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga un IKVD Kvalitātes novērtēšanas departamenta direktors Rolands Ozols.

Pirmajā paneļdikusijā tika analizētas prasmes un zināšanas, kurām jāpiemīt mūsdienīgam skolotājam, kur tos meklēt un kā noturēt jau esošos darbiniekus. Diskusijā ar savām zināšanām un pieredzi dalījās Iespējamā misija direktors Kārlis Kravis, Skola2030 mācību satura ieviešanas vadītāja Zane Oliņa, "Tet" cilvēku un vides dienesta vadītāja un valdes locekle Ingrīda Rone un Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas direktore Agita Zariņa.

Otrajā paneļdiskusijā meklējām veidus kā vecākiem atrast un saprast sevi, savus bērnus, ko sagaida skolas un kā vislabāk sadarboties, lai bērni būtu ieguvēj šajā sarežģītajā laikā. Atbildes uz šiem un vēl citiem jautājumiem meklēja fonda PLECS stratēģiskais vadītājs Jānis Erts, psihoterapeits Nils Sakss Konstantinovs un Cēsu Jaunās pamatskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja, 9.klases skolēna mamma - Liene Lote Čemme.

Noslēguma paneļdiskusijā runāja par direktoru un iestādes vadītāju lomu iestādē vai uzņēmumā. Apsprieda dažādu atbalsta mehānismu nozīmi atšķirīgu līmeņu amatiem, mērķu definēšanas nozīmi, kā arī terminēto darba līgumu potenciālo ietekmi uz vadītāja darba kvalitāti. Savu viedokli un zināšanas atklāja Profesionālās tālākizglītības un pilnveides izglītības iestādes "Iespējamā misijas vadītāja Ramona Urtāne, ERDA biznesa partnere un vadītāja Pārsla Baško, Latvijas izglītības vadītāju asociācijas prezidents Rūdolfs Kalvāns un Amatas novada domes priekšsēdētāja Elita Eglīte.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu