Latvijā sākusies iPhone 13 oficiālā pārdošana: viss, kas jums jāzina

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Šorīt Latvijā sākās oficiālā jaunā iPhone 13 viedtālruņu pārdošana. Šie visā pasaulē lietotāju tik ļoti gaidītie tālruņu modeļi pārsteigs jūs ar jaunām funkcijām, uzlabotām kamerām, palielinātu jaudu, izturīgumu un vēl ilgāku akumulatora darbības laiku.

Sertificēts Apple sistēmu inženieris Andrejs Mihailovs skaidro, ar ko šie viedtālruņi izcelsies, kādi ir jauninājumi un, kā šie četri iPhone 13 modeļi atšķiras savā starpā.

iPhone 13 Pro un iPhone 13 Pro Max

Jaunie Pro sērijas modeļi ir ievērojami uzlaboti. Tiem ir visātrākais un visjaudīgākais, īpaši energoefektīvais A15 Bionic procesors un to akumulatora darbības laiks ir ilgākais iPhone vēsturē.

Pro modeļiem ir arī 120 Hz atsvaidzes intensitātes Super Retina XDR displeji ar ProMotion tehnoloģiju. Šo jauninājumu īpaši novērtēs mobilo spēļu entuziasti. Pietam 1200 nitu displeji ir par 25% spilgtāki ārtelpās, tāpēc tos būs ērti lietot pat spožā saules gaismā.

Šogad tika ieviests arī visu laiku ievērojamākais jauninājums Pro kameru sistēmā. Ir uzlabotas visas trīs kameras – 12MP telefoto, platleņķa un ultraplatleņķa. Sākot ar makro fotografēšanu un attēlu uzņemšanu no 2 cm attāluma, augstas kvalitātes nakts režīma fotografēšanu, spilgtākiem un detalizētākiem fotoattēliem līdz pat jaunajam Cinematic režīmam, kas filmēšanas laikā ļauj mainīt fokusu uz objektu un paplašina attēla kopējo dziļumu.

Papildu filmēšanas un fotografēšanas tehnoloģijas, piemēram, LiDAR skeneris, 6x optiskās tālummaiņas diapazons, ProRes video ierakstīšanas iespēja, Smart HDR 4 funkcija, Deep Fusion un 4K Dolby Vision HDR ieraksta iespējas ļauj justies kā īstam profesionālim un uzņemt ultra augstas kvalitātes fotogrāfijas un video.

Vēl viens svarīgs jaunums ir Photographic Styles funkcija, kas ļaus izvēlēties fotoattēliem vajadzīgo toni un siltumu. Atšķirībā no filtriem tā saglabā ādas un dabas objektu dabīgās krāsas (piemēram, debesis).

Jaunajiem nerūsējošā tērauda modeļiem ir ārkārtīgi izturīgs dizains. Displeju aizsargā keramiskais vairogs Ceramic Shield, un ūdens aizsardzību nodrošina IP68 ūdens izturības sertifikāts. Jaunie telefoni ir saglabājuši savus asos stūrus un šaurās malas, savukārt lielākās izmaiņas ir melnās maliņas samazinājums ekrāna augšpusē par 20% (tā sauktais notch).

6,1 collu iPhone 13 Pro un 6,7 collu iPhone 13 Pro Max viedtālruņi ir pieejami četrās krāsās: grafīta, zelta, sudraba un zilā (Sierra). Šo modeļu iekšējās atmiņas ietilpība svārstās no 128 GB līdz 1 TB.

iPhone 13 un iPhone 13 mini

Vispamanāmākās izmaiņas iPhone 13 un iPhone 13 mini modeļos ietver augstākas izšķirtspējas ekrānus, pārbīdāmu progresīvu divkameru sistēmu, ātrāku darbību un ilgāku akumulatora darbības laiku.

Abiem modeļiem ir par 1/3 spilgtāki OLED Super Retina XDR ekrāni. Tie taupa enerģiju labāk nekā jebkad. Turklāt ekrāns ir vēl plašāks ekrāna augšdaļā samazinātās melnās maliņas dēļ.

Modernizēta kameru sistēma – lēcas tika izvietotas pa diagonāli, lai tajās ietilptu platleņķa kamera un lielākais kameras sensors, kāds jebkad izmantots iPhone divkameru sistēmā. Tagad tā var saskatīt un atklāt vēl sīkākas detaļas, piemēram, kad fotografē tumsā. Kadra stabilitāti nodrošina Sensor Shift optiskā attēla stabilizācijas tehnoloģija.

Kameras lietotnē iekļautas arī jaunas funkcijas, piemēram, kinematogrāfiskais Cinematic režīms video uzņemšanai, nakts režīms un portreta režīms.

Tajā pašā laikā Smart HDR 4 funkcija tagad kadrā atpazīst pat četrus dažādus cilvēkus un spēj individuāli optimizēt kontrastu, gaismas un pat ādas toni katram. Kad notiek fotografēšana sliktā līdz vidējā apgaismojumā, automātiski ieslēdzas Deep Fusion funkcija. Tas palīdz labāk uztvert dažādas faktūras, rakstus un detaļas.

Šeit atradīsiet arī četrus jaunus foto stilus – Vibrant, Rich Contrast, Warm un Cool. Tie palīdzēs vēl labāk atklāt jūsu attēlu krāsas.

IPhone 13 un iPhone 13 mini viedtālruņiem ir ārkārtīgi ātrs A15 Bionic procesors, kas jebkuru un visus uzdevumus padarīs vēl vienkāršākus un efektīvākus.

5,4 collu iPhone 13 mini un 6,1 collu iPhone 13 modeļi ir pieejami piecās dažādās krāsās: rozā, zilā, pusnakts melnā, baltā (Starlight) un sarkanājā (PRODUCT)RED. Visu modeļu iekšējā ietilpība var būt 128, 256 vai 512 GB.

Tāpat kā visas Apple ierīces, arī iPhone 13 tālruņi īpašu uzmanību pievērš datu drošībai un privātumam. To nodrošina Secure Enclave, Face ID, Privacy Nutrition Labels un citas ierīcē uzstādītās drošības tehnoloģijas.

iPhone iespējas vēl vairāk var atklāt, izmantojot tos kopā ar citām Apple ekosistēmas ierīcēm – Mac datoriem, Apple pulksteņiem, AirPods austiņām vai iPad planšetēm. Tās maģiski savienojas un izcili papildina viena otru. Tas jums ļaus vēl vairāk izmantot Apple ierīču funkcionalitāti.

Apple rūpējas arī par vidi. Uzņēmums apņemas, ka līdz 2030. gadam tas pilnībā nodrošinās ražošanu, neizmantojot Zemes resursus, un tajā pašā laikā kļūs par CO2 neitrālu uzņēmumu emisiju ziņā visā savā uzņēmējdarbībā, tostarp tā ražotajās ierīcēs. Lai izvairītos no plastmasas lietošanas, no iPhone 13 un iPhone 13 Pro kastēm šogad noņemta plastmasas plēve. Tādējādi tika ietaupītas 600 tonnas plastmasas.

Jaunā operētājsistēma iOS 15

Kopš 20. septembra visiem iPhone tālruņiem, sākot no iPhone 6s modeļa, jau ir jaunā operētājsistēma iOS 15, kas palīdzēs vēl labāk izmantot viedtālruņa pilno potenciālu.

Piemēram, iespēja Share Play ļauj FaceTime zvana laikā koplietot filmas, mūziku vai jebko citu, kas atrodas uz ekrāna. Fokusa režīms palīdzēs distancēties no visiem traucēkļiem un koncentrēties uz uzdevumu, pie kura strādājat. Jaunā funkcija Live Text pārsteigs jūs ar iespēju piezvanīt, rakstīt e-pastu vai noklikšķināt uz saites tieši no fotoattēla.

Tiek atjauninātas arī Maps, Health, Weather, Wallet aplikācijas, Ziņojumi, kā arī iCloud + datu krātuve ar vēl noderīgākiem datu uzglabāšanas plāniem un jaunām funkcijām.

Katrs iegādātais iPhone 13 sērijas viedtālrunis saņem 3 mēnešu abonementu Apple TV+ videostraumēšanas platformai.

Visi iPhone 13 sērijas modeļi atbalsta 5G, kas ļauj veikt īpaši ātru lejupielādi un augstas kvalitātes videostraumēšanu. Piedāvājumā ir iekļauta arī MagSafe sistēma ērtam piederumu savienojumam un ātrākai bezvadu uzlādei.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu