Ātrais bezgrēka saldējums blenderī: kas ir naiskrīms un kā to pagatavot

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Saldēti banāni ir lieliski piemēroti ne vien smūtijiem un kokteiļiem, bet, liekot lietā jaudīgu blenderi, noderēs arī kā pamats ātrā bezgrēka saldējuma jeb "naiskrīma" ("nice cream") pagatavošanai. Šādi tos izmantojot, banāni nebūs jāatlaidina un tos varēsi bērt blenderī pa taisno no saldētavas, pēc pārdesmit sekundēm tiekot pie garda un veselīga našķa.

Nav noslēpums, ka banāni, ja tos nepareizi uzglabā vai iegādājas ļoti gatavus, ātri vien paliek brūni un, ja laicīgi netiek apēsti, - ir jāizmet. Nepieļauj to un, ja sanācis nopirkt vairāk, nekā spēj apēst vai pagatavot, - parūpējies par saldētavas krājumiem un iemācies pagatavot gardo naiskrīmu.

Šis našķis ir ne vien garšīgs, bet arī veselīgs un figūrai draudzīgs, jo tā sastāvā nav tauku un, tā kā banāni ir gana saldi, saldējumam nav papildus jāpievieno arī cukurs.

Kā pareizi sasaldēt banānus naiskrīmam

Vispirms atbrīvo banānus no mizas. Lai saldētavā ieekonomētu vietu, pirms saldēšanas sagriez tos ripiņās un vienā kārtā izkārto uz, piemēram, virtuves dēlīša. Liec saldētavā un tikai tad, kad ripiņas sasalušas, saber tās kastītēs vai maisiņos.

Foto: Shutterstock

Ja saldēsi banānus, uzreiz pēc sagriešanas saberot tos maisiņā, iegūsi vienā gabalā sasalušu masu, ko būs grūti vai pat neiespējami izmantot naiskrīma pagatavošanai.

Kādu blenderi izvēlēties

Izcila naiskrīma noslēpums ir zīdaini krēmīgā tekstūra. Blendera jaudai un kvalitātei ir liela nozīme, jo ne visi rīki spēj teicami tikt galā ar šo šķietami vienkāršo darbiņu, un tādā gadījumā saldējums sanāks graudains. Ja vēlies panākt allaž nevainojumu rezultātu, labāk izvēlies virtuves palīgu no pārbaudītu un profesionāļu atzītu blenderu klāsta, piemēram, "Blendtec", kuros jau ir iestrādāti dažādi režīmi – smūtijam, mīklām, ledus smalcināšanai, svaigajām sulām, krēmzupām un arī saldējumam. Tie ir veidoti, lai kalpotu daudzus gadus, un 8-10 gadu garantija padara šo virtuves palīgu par ļoti izdevīgu pirkumu.

Vislielākie un visātrākie motori nozarē nodrošina komerciālai lietošanai atbilstošu jaudu un ātrumu, kas ļauj pilnībā sasmalcināt pat viscietākos produktus, piemēram, ledu un sasaldētus augļus.

Foto: Publicitātes foto

Kā pagatavot naiskrīmu

Kad uznāk vēlme panašķoties, atliks tikai izņemt no ledusskapja maisiņu, sabērt banānu šķēles blenderī un blendēt, līdz iegūta viendabīga, gluda krēmveida konsistences saldējuma masa.

Lai dažādotu saldējuma garšu, līdz ar saldētajām banānu šķēlēm blenderī var pievienot arī saldētas ogas, augļus, medu, riekstus, kokosriekstu pienu, zemesriekstu sviestu, iebiezināto pienu, kakao vai citus labumus pēc vēlmes.

Lūk, pāris vienkāršas receptes iedvesmai!

Šokolādes - banānu saldējums

Foto: depositphotos.com
  • 2 sasaldēti banāni;
  • Pusotra ēdamkarote kakao pulvera;
  • 3 ēdamkarotes augu piena.

Sastāvdaļas liek blenderī un kuļ, līdz masa ir viendabīga. Gatavs pasniegšanai!

Aveņu -banānu saldējums

Foto: depositphotos.com
  • 2 sasaldēti banāni;
  • 2 nepilnas glāzes aveņu - svaigu vai saldētu;
  • 2 ēdamkarotes zemesriektu (vai cita veida) sviesta;
  • 5 ēdamkarotes mandeļu (vai cita) piena.

Sastāvdaļas liek blenderī un kuļ, līdz masa ir viendabīga. Gatavs pasniegšanai!

Piparmētru -kokosriekstu saldējums

Foto: depositphotos.com
  • 400 ml auksta kokosriekstu piena;
  • 2 sasaldēti banāni;
  • Sauja svaigu piparmētru lapu;
  • 1/4 glāzes šokolādes skaidiņu.

Visas sastāvdaļas, izņemot pusi skaidiņu, liek blenderī un jauc, līdz masa ir viendabīga. Pasniedzot rotā ar atlikušajām šokolādes skaidiņām.

Gatavo ar prieku kopā ar "Blendtec"!

Foto: Publicitātes foto

 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu