EP prasa nodrošināt piekļuvi jaudīgam internetam ikvienam (47)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/islandjoe

Eiropas Parlamenta pieņemtajā rezolūcijā par Eiropas digitālo programmu "2015.eu" teikts, ka ikvienam Eiropas iedzīvotājam līdz 2013. gadam jābūt nodrošinātai piekļuvei platjoslas internetam par konkurētspējīgu cenu un apguvušam iemaņas, kas ļautu pilnvērtīgi izmantot digitālo vidi.

Deputāti aicina izvirzīt izmērāmus mērķus, piemēram, panākt, ka līdz 2015. gadam 75% no mobilo sakaru abonentiem ir trešās vai jaunākas paaudzes (jaudīgāko) sakaru lietotāji.

Parlaments aicina panākt, lai ikvienam būtu nodrošināta piekļuve jaudīgam internetam un tā izmantošanai nepieciešamās iemaņas — tostarp iedzīvotājiem lauku un nomaļos rajonos, gados vecākiem cilvēkiem, invalīdiem un iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem.

Līdz 2015.gadam 50% no mājsaimniecībām jābūt nodrošinātam pieslēgumam ātrdarbīgiem tīklam, līdz 2020.gadam — 100 % mājsaimniecību. Šādam pieslēgumam jābūt arī pirmskolās un vidusskolās. Īpaša uzmanība jāvelta informācijas un komunikācijas tehnoloģiju apmācībai un e-mācībām visa mūža garumā.

Deputāti arī uzsver, cik svarīgi ir nodrošināt skaidru tiesisko regulējumu, kas noteiktu gan iedzīvotāju tiesības, gan to pienākumus, un saglabātu viņu kontroli pār personisko informāciju. Īpaša uzmanība jāvelta tam, lai tiktu garantēta bērnu un jauniešu aizsardzība, un tiktu uzlabots vispārējais informācijas drošums.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu