Lai skrējiens nebūtu garlaicīgs (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Skriešana ir nodarbe, ar ko nodarbojas arvien vairāk cilvēku. Vieni dienišķajā skrējienā dodas agri no rīta, citi – vēlu vakarā, taču neatkarīgi no tā skriešana dažreiz var kļūt diezgan vienmuļa un garlaicīga.

Daži skrējēji veselības stiprināšanu veic divatā, tādējādi stimulējot viens otru turpināt, taču dažkārt draugs vai līdzskrējējs nav pa rokai, zūd motivācija un arī skrietprieks. Ņemot vērā, ka skriešanai vienatnē ir šāds nepatīkams blakusefekts, Melburnas Karaliskā tehnoloģiju institūta pētnieki ir izstrādājuši robotu, kurš skrējējam dod papildu stimulu neapstāties pusceļā un tādējādi atvieglo nosprausto mērķu sasniegšanu.

Par skrienambotu (Joggobot) nodēvētā ierīce būtībā ir modificēts AR.Dron lidaparāts, kas apgādāts ar kameru un speciālu programmatūru. Ja skrējējs ir uzvilcis speciālu T kreklu, tā lidaparātam ļauj viņu saskatīt un pavadīt, turoties noteiktā attālumā.

Faktiski skrējējam ir iespēja izvēlēties iejusties pakaļskrējēja lomā vai arī kreklu uzvilkt otrādi un bēgt no dūcoša lidoņa, kurš kāpina ātrumu proporcionāli skrējēja ātrumam.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu