Jelgavas pilsētas lielais ģerbonis blakus valsts un galvaspilsētas ģerboņiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

26. jūnijā Rīgā, pie ēkas Torņa ielā 4, atklāta dekoratīvā siena «Latvijas pilsētas un novadi valsts simtgadei». Jelgavas pilsētas lielais ģerbonis, kas savulaik starptautiski atzīts kā Kurzemes hercogistes galvaspilsētas, sienas gleznojumā attēlots  blakus Latvijas valsts un galvaspilsētas Rīgas ģerboņiem.

Sienas gleznojumu veido valsts ģerbonis, zem tā novietots valsts galvaspilsētas Rīgas ģerbonis un savulaik starptautiski atzītās Kurzemes hercogistes galvaspilsētas Jelgavas pilsētas ģerbonis. Nākamajā rindā izvietoti republikas pilsētu ģerboņi un tiem seko novadu ģerboņi alfabēta secībā.

Foto: Latvijas Pašvaldību savienība

Siena pirmo reizi tika apgleznota 2005. gadā, tomēr, ņemot vērā Administratīvi teritoriālo reformu, kuras rezultātā vairākas pašvaldības mainījušas savas administratīvās aprises, sienas gleznojums par godu valsts simtgadei atjaunots ar aktuālajiem pašvaldību ģerboņiem.

Sienas gleznojuma autors ir starptautiski pazīstamais latviešu mākslinieks Leonards Laganovskis.

Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu