OECD aicina pasauli ievērot tirdzniecības noteikumus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Valstīm vajadzētu ievērot jau esošos tirdzniecības noteikumus un izvairīties no nesaskaņu izraisīšanas, ja tās vēlas saglabāt ekonomikas izaugsmi un aizsargāt darbavietas, otrdien paziņoja Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD).

Šādu paziņojumu OECD publiskojusi laikā, kad saasinās nesaskaņas par ASV ieplānotajām muitas nodevām tērauda un alumīnija importam, kas radījušas bažas par globālu tirdzniecības karu.

«Tirdzniecības protekcionisms joprojām ir nozīmīgs risks, kas negatīvi ietekmētu uzticību, investīcijas un darbvietas,» norāda organizācija.

OECD uzsver, ka protekcionisms varētu radīt riskus pozitīvajām prognozēm pasaules ekonomikai, kurai šobrīd tiek lēsta straujāka izaugsme, nekā novembrī.

Organizācija prognozē, ka pasaules ekonomika gan šogad, gan nākamgad pieaugs par 3,9%, kas ir attiecīgi par 0,2 un 0,3 procentpunktiem straujāk, nekā lēsts iepriekš.

Pozitīvās pasaules ekonomikas pieauguma prognozes atbalsta nodokļu samazinājumi un izdevumu pieaugums ASV, kā arī fiskālās stimulēšanas pasākumi Vācijā, skaidro OECD.

«Uz noteikumiem balstītās starptautiskās tirdzniecības sistēmas aizsargāšana palīdzēs atbalstīt izaugsmi un darbvietas,» uzsver organizācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu