SPRK apstiprinājusi grozījumus dabasgāzes pārvades tarifa aprēķināšanā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi grozījumus dabasgāzes pārvades sistēmas pakalpojuma tarifa aprēķināšanas metodikā, informēja SPRK pārstāvji.

Grozījumu mērķis ir sekmēt dabasgāzes pārvades sistēmas operatora darbības efektivitāti.

SPRK pauda, ka metodikas grozījumi sekmēs pārvades sistēmas operatora AS «Conexus Baltic Grid» («Conexus») darbības efektivitātes paaugstināšanu, kas nākotnē var veicināt tarifu samazinājumu.

«Grozījumi paredz virkni redakcionālu izmaiņu, no kurām būtiskākā ir jaunas redakcijas izstrāde izmaksu korekcijas sadaļā. Grozījumi motivē sistēmas operatoru turpmāk vēl precīzāk prognozēt pakalpojuma nodrošināšanas izmaksas un pakalpojuma apmērus. Vienlaikus metodikā iekļauti veicinoši mehānismi, kas motivēs sistēmas operatoru efektīvāk sniegt pakalpojumus. Grozījumi nodrošina, ka ieguvēji no efektīvākas pakalpojuma sniegšanas ir gan sistēmas lietotāji, gan sistēmas operators,» uzsvēra SPRK pārstāve Ieva Bethere.

Pirms metodikas grozījumu apstiprināšanas, SPRK izsludināja publisko konsultāciju, lai ikvienam interesentam dotu iespēju izteikt priekšlikumus un komentārus. Konsultācijas laikā saņemti priekšlikumi no «Conexus» un daļa no tiem ņemti vērā.

Ņemot vērā faktisko apstākļu izvērtējumu, SPRK metodikā nav iekļāvusi mehānismu neprognozētu pakalpojuma izmaksu kompensēšanai, kas saistītas ar papildu jaudu nodrošināšanu. «Regulatora ieskatā sistēmas darbību iespējams nodrošināt ar jau esošajiem tirgus mehānismiem,» teica Bethere.

Grozījumi Dabasgāzes pārvades sistēmas pakalpojuma tarifu aprēķināšanas metodikā stāsies spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu