Sagatavots septītais Jelgavas pamatzināšanu rullis

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jelgavas pilsētas skolas un bērnudārzi tradicionāli dāvinājumā saņēma grāmatas un jauno - jau septīto - Jelgavas pilsētas pamatzināšanu rulli. Tajā trīs dimensijās atklāti infrastruktūras objekti un fakti par pilsētu, akcentējot Jelgavu kā gudru pilsētu.

Pamatzināšanu rullī iekļauta informācija par viedajām tehnoloģijām, ko iedzīvotāji izmanto ikdienā, un infrastruktūras attīstību, lai ikviens jelgavnieks izjustu piederību savai pilsētai. Jāpiezīmē, ka Jelgava ir vienīgā pilsēta Latvijā, kas izdod informatīvu afišu ar pilsētas svarīgāko faktu apkopojumu, kas jāzina katram jelgavniekam.

Pilsētas bērnudārzi, skolas, iestādes un uzņēmumi jau ir saņēmuši sešus pamatzināšanu ruļļus. Arī 2017.gadā pamatzināšanu rullī bija iekļauta informācija par viedajām tehnoloģijām. 2016. gadā pamatzināšanu rullī bija iezīmēti Jelgavas pilsētai nozīmīgi vēsturiski fakti, lielākie pasākumi, darbības nozares. 2015.gadā tas bija plakāts «Jelgava vēstures faktos», 2014.gadā – «Atklāj Jelgavu!» ar karti, kurā iezīmēti pilsētas unikālie objekti. 2013.gadā sagatavotajā Jelgavas pamatzināšanu rullī apkopoti būtiskākie gada skaitļi par pilsētas vēsturi un desmit sadaļās fakti par šodienu - Jelgavas iedzīvotājiem, savukārt 2012.gadā bērnudārzi un skolas, kurās bērni apgūst pirmsskolas izglītības programmu, dāvanā saņēma pirmo Jelgavas pamatzināšanu rulli – krāsainu plakātu ar informāciju par Jelgavas karogu, ģerboni, logo un saukli.

Foto: Publicitātes foto

Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu