Vasaras darbi dārzā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Pēdējos ziemas mēnešos uzrodas krietni vairāk dārza darbu. Apkopjiet augļkoku brūces ar smērvielu, lai koki neinficētos ar paogēniem, jo tie izplatās caur neaizsargātajām auga daļām. Likvidējiet un sadedziniet augļu «mūmijas», arī tās ir infekciju perēkļi. Ja vēl neesat to izdarījuši, aptiniet augļkoku stumbrus, lai pasargātu tos no kaitīgajiem saules stariem. Vēl ieteicams nokratīt no augļkoku vainagiem sniegu, tādējādi tos pasargājot no grauzējiem un zaķiem.

Parūpējieties arī par skujkokiem. Februāris ir labs laiks, lai uzlabotu koku formu. Ejot dārzā, parūpējieties arī par putniņiem - aukstumā tiem ir grūti atrast sev barību, tādēļ iesakām tos barot izkārtajos putnu būrīšos.

Foto: Shutterstock

Dārzeņu sēklas

Laicīgi sagādājiet dārzeņu sēklas, jo februāra otrā puse ir nevainojams laiks, lai sētu papriku, tomātus, puravus, baklažānus un selerijas. Iesētas tās ieteicams pārklāt ar plēvi vai uzreiz sēt speciālajās siltumnīcu diedzētavās. Sēšanai var lietot visdažādākos konteinerus- diedzētavas, kūdras krūzītes utt. Pildiet tos ar kūdras substrātu un biohumusa maisījumu.

Dažādi konteineri

Foto: Shutterstock

Februāra beigas ir labs laiks, lai podiņos stādītu begoniju un gloksīniju sīpolus un sāktu sēt verbēnas, naktssveces un salvijas. Neaizmirstiet arī par istabas augiem - tos varat pārstādīt mēneša beigās.

Foto: Shutterstock

Pārbaudiet pagrabā noglabātos augļus un dārzeņus, atbrīvojieties no sapuvušajiem augiem, lai neinficētu arī visus pārējos un neizplatītu sēnīti pa visu pagrabu. Profilaksei varat izmantot arī biofungicīdus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu