«Sieviešu dienas rallija 2017» uzvarētāja: «Galvenā balva bija lieliska!»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aizvadītā gada «Sieviešu dienas rallijā 2017» uzvaras laurus plūca divas ekipāžas. Viena no uzvarētājekipāžām «Cesvaines brūzis» startēja austrumu maršrutā, savukārt otra «Rallija Zaķi» rietumu maršrutā. Galvenajā balvā katra ekipāža ieguva divas dāvanu kartes fantastiskam ceļojumam uz Turciju, kuru dāvāja vadošais tūroperators «Tez Tour».

Izbaudīt iegūto balvu rallija uzvarētājas devās, kad Latvijā jau ilgāku laiku bija iestājies rudens. Tas galveno balvu darīja vēl vērtīgāku, jo sniedza iespēju izrauties no drēgnā laika un uzņemt pozitīvisma lādiņu.

Par ceļojumu uz Turciju savos iespaidos dalījās austrumu maršruta uzvarētājekipāžas «Cesvaines brūzis» pilote Līga Maderniece.

«Balva bija lieliska! Viss bija noorganizēts un par neko nebija jādomā vai jāuztraucas ,» atzīst «Sieviešu dienas rallija 2017» austrumu maršruta uzvarētāja. Lai arī Līga Turcijā 2017. gadā jau pabija, tomēr Antāliju un netālu esošo pilsētiņu Kemeru, kurā apmetās vēl nebija redzējusi. «Šī pilsēta ļoti atšķiras no tipiska priekšstata par Turciju, kur ikdienā apkārt var vērot daudz vietējo iedzīvotāju, savukārt Antālija ir tipiska tūristu pilsēta, līdzīga jebkurai Eiropas piejūras atpūtas vietai,» savos atklājumos dalās L. Maderniece. Vislielāko prieku sagādājis tas, ka oktobra vidū Turcijā gaisa un ūdens temperatūra svārstījusies 20 līdz 30 grādu robežās, savukārt dienas saulainas. «Tā bija priekšpēdējā tūrisma nedēļa Turcijā, pirms lielākā daļa viesnīcu beidz savu sezonu. Neapsildāmajos baseinos gan ūdens bija ļoti auksts. Nebijām arī gaidījušas, ka Turcija būs tik kalnaina. Mūsu viesnīca bija pie pašas jūras, bet mums aiz muguras jau slējās augsta kalnu grēda, ļoti liela reljefa atšķirība. Pārsteidza arī Turcijas tradicionālā ēdienkarte, kas ir ļoti plaša, jo varēja atrast praktiski visus arī mums zināmos un nezināmos pārtikas produktus,» teic Līga un atzīst, ka bijušas arī ēnas puses. «Oktobra vidū Turcijā ir dateļu sezona, tāpēc viesnīcā nepārtraukti no gaisa krita dateles no dateļpalmām. Ja pagadījās iekāpt kādā datelē, tad to dabūt nost no kājām bija praktiski neiespējams. Tomēr jāuzslavē viesnīcas personāls, jo nokritušās dateles regulāri centās novākt. «

Apmetoties Kemerē esošajā viesnīcā, vajadzība pamest to esot bijusi gaužām maza, jo viss nepieciešamais tika nodrošināts, proti, ēšana, atpūtas un izklaides zonas. «Pārsvarā visas dienas tika pavadītas viesnīcā, baudot saules peldes jūrmalā, ēdot bagātīgās ēdienreizes, kuras bija pieejamas visos laikos, un atpūšoties, vakarā dejojot un baudot kokteiļus. Tā kā ceļojumā devos kopā ar komandas biedreni un mūsu ģimenēm, ieskaitot divgadnieku, tad ekskursijas iespējas bija ierobežotas. Devāmies uz Antālijas akvāriju, kurš skaitās garākais akvārija tunelis pasaulē. Kā arī braucienā ar gaisa vagoniņu augšā tuvējās kalnu grēdas augstākajā punktā (2365 m). No turienes skats bija pasakains uz visu reģionu, kalniem, spirdzinoši svaigs un vēss gaiss, bet siltā saule to kompensēja un auksti nebija. Kā arī regulāri gājām uz Kemeras centru pastaigās un iepirkties, bijām vietējā ādas izstrādājumu ražotnē, kur varēja iegādāties pasakainus mēteļus, jakas un kažokus no īstas ādas par krietni lētākām summām nekā Latvijā,» norāda ekipāžas «Cesvaines brūzis» pārstāve.

Noslēdzot interviju, Līga Maderniece teic, ka ikvienai sievietei kaut reizi vajadzētu piedalīties «Sieviešu dienas rallijā», jo, pirmkārt, tā ir diena sev ar draudzenēm. Var aizmirst par visām ikdienas rūpēm, ģimenes pienākumiem, darbu un vienkārši atpūsties. Otrkārt, tā ir lieliska iespēja iepazīt Latviju, būt vietās, kurās iespējams nekad neesi bijis, un iegūt orientēšanās prasmes, kuras prasa gan loģisko domāšanu, gan savstarpējo sadarbību. Treškārt, tas ir azarts. Visa gatavošanās, plānošana, shematizēšana galvā, ko un kā darīsim, tēla veidošana – auto, savu tērpu, nosaukums, utt. Tas ierauj sevī un katrā parādās tā mazā vēlme uzvarēt.

Foto: Publicitātes foto

Plašāka informācija par pasākumu pieejama oficiālajā mājaslapā www.womensdayrally.com

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu