Tiešraide: Vieda valsts pārvalde – kāda tā ir un kad to sagaidīsim Latvijā?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ikviens no mums vēlas saņemt modernus valsts pakalpojumus, sazinoties elektroniski, nestāvot garās rindās un nekrājot liekas izziņas. To vēlas ne tikai iedzīvotāji, bet arī valsts pārvaldes iestādes – ne velti pēdējos gados Latvijā ir sperti vairāki soļi e-pārvaldes izveides virzienā. Kāda ir vieda valsts pārvalde un kad to sagaidīsim Latvijā - skaties diskusiju tiešraidē TVNET!

Jo pieejamākas kļūst tehnoloģijas, internets un mobilie sakari, jo iedzīvotāji kļūst prasmīgāki dažādu tiešsaistes pakalpojumu lietošanā un jo aktuālāks kļūst jautājums par viedu valsts pārvaldi.

Par to, kas tad ir vieda valsts pārvalde, kādi ir tās galvenie principi un attīstības iespējas, otrdien, 19.aprīlī, no plkst.10.30 līdz plkst.11 tiešsaistē video konferencē «Vieda valsts pārvalde» diskutēs BiSMART eksperti - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Publisko pakalpojumu departamenta Vienas pieturas aģentūras nodaļas vecākā eksperte Maija Anspoka, Valsts ieņēmumu dienesta Informātikas pārvaldes direktore Vita Narnica un IBM Latvija vadītājs Edijs Tanons.

«Valsts pārvaldei, domājot par šo jēdzienu plašā izpratnē, allaž ir jāievēro līdzsvars – ne vienmēr visu pakalpojumu «digitalizēšana» vai «elektronizēšana» nozīmēs, ka tie būs pieejami visiem. Ir pakalpojumi, kurus aizvien jāturpina sniegt klātienē. Savā ziņā vieda valsts pārvalde ir šā līdzsvara atrašana – izmantot tehnoloģijas nevis pašmērķīgi, bet tā, lai tās tiešām dotu pievienoto vērtību gan valstij, gan iedzīvotājiem,» uzskata BiSMART vizionārs Juris Kabakovs.

Diskusiju tiešsaistē moderēs Latvijas universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes prodekāns, asociētais profesors Jānis Priede, aplūkojot tādus jautājumus kā valsts vienota pakalpojuma centra tīkla izveide, lielo datu nozīme, dažādās analīzes rīku iespējas un nozīme; kā tieši biznesa tehnoloģijas spēj risināt valsts pārvaldes modeļa attīstību mūsdienās, kādās jomās tās var veicināt inovāciju un kādi ir veicamie mājasdarbi valsts un pašvaldību iestādēm, lai radītu stabilu un konkurētspējīgu viedu valsts pārvaldi?

Diskusiju tiešsaistē var skatīties arī bismart.lv, kā arī straume.lmt.lv

Jāpiebilst, ka šī diskusija ir iesildošais pasākums pirms plašāka mēroga notikuma, proti, BiSMART konferences «Vieda valsts pārvalde», kas norisināsies šā gada 28.aprīlī viesnīcā «Bellevue Park Hotel Riga», Slokas ielā 1. Pasākuma programma un reģistrācija bismart.lv .

«BiSMART» ir platforma, kur tiekas bizness, idejas un viedās tehnoloģijas. BiSMART apvieno progresīvākos, veiksmīgākos un atvērtākos uzņēmumus, kas ir saistīti ar biznesa tehnoloģiju pakalpojumiem un ir plaši pazīstami kā Latvijā, tā pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu