Nokia: N8 defekti Latvijā nav novēroti (20)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mobilo telefonu ražotāja "Nokia" jaunākā viedtālruņa "N8" dažos eksemplāros pamanītais defekts, kura rezultātā ierīce sākumā pārlādējas, bet drīzumā vispār vairs nav iedarbināma, Latvijā nav novērots.

Taču "Nokia Latvija" un tās dīleri un izplatītāji ir gatavi bez maksas salabot visus telefonus, ja kādam radīsies šādas problēmas, sarunā ar biznesa portālu "Nozare.lv" apstiprināja "Nokia Latvija" pārdošanas vadītājs Aivars Krauklis.

Krauklis atzina, ka "Nokia" pārstāvji savā oficiālajā blogā atzinuši, ka nelielam skaitam "N8" ir problēmas ar "akumulatoru vadību", respektīvi, ar negaidītu izlādēšanos. Blogā "Nokia Conversations" teikts, ka "neliels skaits lietotāju ziņo, ka viņu "Nokia N8" nevar ieslēgt kā pienāktos".

Kā sacīja "Nokia Latvija" pārdošanas vadītājs, cik viņam zināms, Latvijā neviens vēl nav ziņojis par defektīvu "N8", taču modelis tiek tirgots tikai kopš novembra otrās nedēļas. Tiesa, tas caur dīleriem un mobilo sakaru operatoru īpašiem piedāvājumiem pārdots jau "apmierinošā skaitā".

Biznesa portāls "Nozare.lv" gan ir informēts par vismaz vienu gadījumu, kad kāds "N8" lietotājs ar savu eksemplāru nav apmierināts, iespējams, defekta izpausmes dēļ.

Par defektu "N8" un arī "C7" telefonos rakstīts vairākos portālos un blogos. Piemēram, ar "Nokia" konfliktējošais portāls "www.mobilereview.com", kuru angļu valodā veido mobilo sakaru speciālisti Krievijā, raksta, ka defekts parādās, intensīvi lietojot ierīci, un tas esot saistīts ar temperatūras izmaiņām.

Portāls izvirza hipotēzi, ka defektu, kas sākumā izpaužas kā spontāna telefona pārlādēšanās, bet beidzas ar to, ka telefons ir neiedarbināms "klucis", jāmeklē telefona zibatmiņas čipos un, iespējams, pašā samērā sarežģītā daudzslāņu mikroshēmas ražošanas procesā, kur jauna slāņa salikšana var ietekmēt apakšējo, jau samontēto un salodēto slāni.

"Mobile Review" raksta, ka šāda veida ražošanas defekts varētu radīt lielākas problēmas "Nokia", jo to varot labot, uz garantijas rēķina tikai pilnībā aizstājot visas telefona "iekšas". Portāls norāda, ka, cik viņiem zināms (no "Nokia" servisa centriem un partneriem Krievijā), "Nokia" vēl nav izsūtījusi instrukcijas, kā rīkoties garantijas servisā, lai likvidētu defektu. Līdz ar to telefoni, kuriem ir defekti, servisos tiek "atdzīvināti" un atkal atgriezti īpašniekiem, kuri drīzumā jau atkal saskaras ar problēmām.

"Mobile Review" norāda, ka paiet noteikts laiks, kamēr tiek veiktas izmaiņas ražošanas procesos un veikalu plauktos nonāk ierīces bez defektiem. Līdz ar to interesentiem, kuri vēlas iegūt "N8" vai "C7" telefonus, to ieteicams darīt tikai 2011.gada martā vai aprīlī, kad no ražotnēm tirdzniecībā nonāks telefoni, kuri salikti pēc problēmu konstatēšanas.

Portāls arī piezīmē, ka šādas lietas notiek, jo ražotāji (ne tikai "Nokia") arvien vairāk steidzoties iekļūt tirgū ar jauniem, funkcijām bagātiem modeļiem, turklāt to darot iespējami lēti.

Jau ziņots, ka jaunākā "Apple iPhone4" modeļos konstatēts antenas konstrukcijas defekts, kas dažos eksemplāros izpaužas, būtiski vājinot signāla stiprumu, ja telefonu satver noteiktā veidā. "Apple" defektu laboja, piedāvājot bezmaksas telefona apvalkus visiem "iPhone4" lietotājiem, kas nošķīra cilvēka rokas pieskārienu no korpusā iebūvētās antenas.

Kā ziņots, "N8" ar spēcīgām multimediju funkcijām (piemēram, tas var spēlēt augstas izšķirtspējas video) ir domāts kā "Nokia" atbilde uz "iPhone4" un vairākiem "Android" operētājsistēmas telefoniem ar līdzīgu funkcionalitāti.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu