86% LMT pieslēgto telefonu var lietot mobilo internetu (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lielākā daļa jeb 86% mobilo sakaru operatora SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) tīklam pieslēgtie telefoni ir aprīkoti ar iespēju lietot mobilo internetu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

"Ļoti retos gadījumos cilvēki izvēlas pirkt mobilo telefonu, kas domāts tikai zvanīšanai. Galvenokārt visiem lietotājiem telefons ir arī fotoaparāts, kas vienmēr līdzi, kā arī pārnēsājamais mūzikas atskaņotājs. Arvien vairāk lietotājiem tā ir arī iespēja jebkurā vietā un laikā piekļūt ātrgaitas internetam. LMT klientu izvēle liecina, ka arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju izvēlas viedtālruņus, kas īpaši piemēroti tieši interneta izmantošanai telefonā," skaidro LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis.

Gada sākumā viedtālruņu īpatsvars bija tikai 15,8% no jaunajiem mazcenas mobilajiem telefoniem, taču patlaban tas sasniedzis jau 43,6%, sacīja Pūķis. Arī LMT mazcenas mobilo tālruņu piedāvājuma klāstā ir plaša viedtālruņu izvēle, un no šā gada 1.novembra viedtālruņi ir arī "O!Kartes" mazcenas mobilo telefonu piedāvājumā, stāsta Pūķis.

Mazcenas telefonus pārdod par nelielu iemaksu, un to subsidēto gala cenu nomaksā ikmēneša telefona rēķinos vai priekšapmaksas "O!Kartes" gadījumā - slēdzot atsevišķu nomaksas līgumu, skaidro LMT preses sekretāre Elīna Lidere.

Populārākais telefonu ražotājs LMT tīklā joprojām ir "Nokia", kura mobilos telefonus lieto vairāk nekā puse LMT klientu. Otrs populārākais ražotājs ir "Samsung", savukārt trešais - "SonyEricsson". Lietotāju lielāko interesi un pieaugumu gada laikā panācis ražotājs "HTC", kuru piedāvājuma klāstā ir tikai viedtālruņi, liecina LMT apkopotā informācija.

"Nokia" tālruņiem raksturīgo operētājsistēmu "Symbian" lieto 64,2% tālruņu, savukārt "Android" sistēmu - 18,5% tālruņu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu