Microsoft sadarbībosies ar zviedru Spotify

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: spotify.com

"Microsoft" paziņojis par sadarbību ar Zviedrijā dibināto interneta mūzikas pakalpojumu sniedzēju "Spotify", lai nodrošinātu iespēju izmantot "Spotify" mobilos telefonos ar "Microsoft" operāciju sistēmu, raksta Stokholmas avīzes "Dagens Nyheter" ziņu portāls "dn.se".

Par īpaša "Spotify" sīkrīka izstrādi "Microsoft" telefoniem un abu kompāniju sadarbību Stokholmas vizītes laikā paziņojis "Microsoft" izpilddirektors Stīvs Balmers. "Spotify" sīkrīki iedarbina iespēju bez maksas klausīties "straumētu" mūziku uz telefoniem ar "Microsoft" operāciju sistēmu.

"Microsoft" vadītājs sniedza samērā skopu informāciju par sadarbību ar populāro mūzikas pakalpojumu sniedzēju un atbildēja tikai uz iepriekš iesniegtiem tehniskās universitātes studentu jautājumiem, raksta "dn.se".

Pēc Balmera teiktā, "Spotify" jau izstrādājis sīkrīku, ar kuru var klausīties mūziku caur telefoniem ar operāciju sistēmu "Windows Mobile 6", un paredzēts, ka būs arī sīkrīks nākamai sistēmas versijai, kuru "Microsoft" prezentēšot drīzumā. To arī apstiprināja "Spotify" savā paziņojumā, solot, ka ar gaidāmo "Windows Mobile 7" arī būs pieejamas mūzikas pakalpojums.

Patlaban "Spotify" pieejams vairākās Eiropas valstīs, un to paredzēts piedāvāt ASV pirms Ziemassvētkiem. "Spotify" ir aptuveni septiņi miljoni lietotāju, no kuriem mazāk par miljons maksā abonēšanas maksu par no reklāmām brīvu klausīšanos.

"Spotify" darbojas līdzīgi radio pārraidēm internetā, bet atļauj lietotājiem pašiem izvēlēties savu mūziku, nevis klausīties iepriekš saliktu dziesmu secību.

Neskatoties uz lielo konkurenci no tirgus līdera "Nokia" ar savu "Symbian" operāciju sistēmu un strauji augošo telefonu skaitu, kas darbojas ar informācijas tehnoloģiju kompānijas "Google" izstrādāto "Android" sistēmu, "Microsoft" uzskata, ka varēs noturēties un augt tirgū ar savas operāciju sistēmas telefoniem.

Operāciju sistēma ir programma, kas mobilos telefonos un datoros darbojas kā "saimnieks", kas uztur, uzrauga, ieslēdz un izslēdz visas pārējas telefona vai datora funkcijas un lietojumprogrammas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu