Samsung uzskata, ka Galaxy S6 palīdzēs apsteigt Apple

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dienvidkorejas elektronikas kompānija «Samsung Electronics Co.» ceturtdien prognozēja, ka jaunais viedtālrunis «Galaxy S6» sasniegs rekordaugstu tirdzniecības apjomu un palīdzēs uzņēmumam izkļūt no nesen piedzīvotās peļņas lejupslīdes, kuras dēļ tas zaudējis tirgus pozīcijas konkurentam «Apple» un lētākiem Ķīnas ražotājiem.

«Galaxy S6» un tā versija ar izliektu formu abos tā sānos «Galaxy S6 edge» piektdien nonāks tirdzniecībā Dienvidkorejā un vēl aptuveni 20 valstīs, tostarp ASV, Singapūrā, Indijā un Austrālijā.

Jaunais viedtālrunis, kas tika prezentēts martā, jau saņēmis pozitīvas atsauksmes, veicinot cerības par jauniem «Samsung» panākumiem pēc pērn tirgū laistā «Galaxy S5» vājajiem rezultātiem.

«Ņemot vērā tirgus un klientu atsaucību, mēs prognozējam, ka «Galaxy S6» sasniegs rekordaugstu tirdzniecības apjomu starp visiem «Galaxy» modeļiem,» norāda «Samsung».

Abi jaunie «Galaxy S6» un «Galaxy S6 edge» ir veidoti no metāla un stikla. «Galaxy S6 edge» ir pasaulē pirmais ekrāns, kam ir izliekta forma abos tā sānos. Ierīces korpuss ir veidots no izturīgā «Corning® Gorilla Glass® 4» stikla. Viedtālruņiem ir spēcīga un gaiša priekšējā un aizmugurējā kamera - ar F1.9 gaismas spējas objektīvu -, un augstas izšķirtspējas attēlveidošanas sensoru aprīkotā priekšējā (5 MP) un aizmugurējā (16 MP) kamera nodrošina izcilu attēlu kvalitāti, pat fotografējot vājā apgaismojumā.

Uzņēmums reti kad publisko tālruņu tirdzniecības apjoma datus, taču zināms, ka 2013.gadā tirgū laistais viedtelefons «Galaxy S4» sasniedza pārdošanas apjoma rekordu, tam veidojot 70 miljonus vienību.

Jau ziņots, ka «Samsung» tīrā peļņa pērn veidoja 23,4 triljonus vonu (19,7 miljardus eiro), kas ir par 23,2% mazāk nekā 2013.gadā.

Tādējādi uzņēmuma peļņa reģistrējusi pirmo gada kritumu kopš 2011.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu