Eirogrupas prezidents: Kipras ekonomika atveseļosies īsā laikā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eirogrupas prezidents Jerūns Deiselblūms pirmdien pauda pārliecību, ka glābtās Kipras ekonomika atgūsies «īsā laika periodā», neskatoties uz banku sektora restrukturizāciju.

Deiselblūms apmeklējis Kipru gadu pēc tam, kad pretrunīgi vērtētās Kipras glābšanas programmas ietvaros tika pieprasīta Kipras otras lielākās bankas «Laiki Bank» likvidācija un nodevas piemērošana noguldījumiem virs 100 000 eiro lielākajā bankā «Bank of Cyprus».

«Kipras ekonomika ir demonstrējusi dinamiku un elastību, tāpēc es esmu optimistiski noskaņots, ka Kipra atveseļosies īsā laika periodā,» norādīja Deiselblūms. «Kipras valdība pilda visas savas saistības, tāpēc uzticība atgriezīsies.»

Bargie taupības pasākumi arī paaugstinājuši bezdarbu līdz rekordaugstam līmenim virs 17%, kamēr recesijas skartā Kipra arī piedzīvojusi nodokļu pieaugumus un atalgojuma samazinājumus.

«Mēs pilnībā apzināmies sekas, kādas šie pasākumi radījuši uz īstermiņa ekonomiku un cilvēku dzīvi,» sacīja Deiselblūms.

Pagājušā gada pavasarī Kipra panāca vienošanos ar Eiropas Komisiju, Eiropas Centrālo banku un Starptautisko Valūtas fondu par desmit miljardus eiro vērtas glābšanas programmas saņemšanu, lai nodrošinātu palīdzību valsts ekonomikai un banku sistēmai.

Starptautiskie aizdevēji prognozē, ka Kipras ekonomika šogad samazināsies par 4,8%, bet nākamgad pieaugs par 1%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu