«Eurostat»: Latvijā pērn straujākais tūristu pavadīto nakšu skaita pieaugums ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pagājušajā gadā Latvijas viesnīcās un citās mītnes vietās tūristu pavadīto nakšu skaits palielinājās par 11,1%, kas ir straujākais pieaugums starp visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, par kurām pieejama informācija, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» jaunākie dati.

Straujākais tūristu pavadīto nakšu skaita pieaugums pēc Latvijas pērn fiksēts Beļģijā - par 7,2%, Portugālē - par 7,1% un Grieķijā - par 7,8%.

Savukārt vislielākais tūristu pavadīto nakšu skaita samazinājums 2014.gadā reģistrēts Slovākijā - par 5,5%, Somijā - par 1,9% un Itālijā - par 1,8%.

Igaunijā tūristu pavadīto nakšu skaits pērn pieaudzis par 1,7%, bet Lietuvā reģistrēts samazinājums par 1,5%.

Kopā tūristi pagājušajā gadā ES viesnīcās un citās tūristu mītnes vietās pārlaiduši 2,7 miljardus nakšu, kas ir par 1,6% vairāk nekā 2013.gadā.

Vietējo tūristu pavadīto nakšu skaits veidoja 1,5 miljardus, bet ārvalstu tūristu - 1,2 miljardus nakšu.

Tūristu visvairāk apmeklētās valstis pērn bijušas Francija - 403 miljoni nakšu, Spānija - 401 miljons nakšu un Itālija - 370 miljoni nakšu.

Vislielākais ārvalstu tūristu īpatsvars bijis Maltā - 96%, Kiprā - 94% un Horvātijā - 92%, Grieķijā - 79%. Savukārt vismazākais tas bijis Rumānijā - 18%, Polijā - 19% un Vācijā - 20%.

Latvijā tūristi pērn pavadījuši 4,2 miljonus nakšu,

Igaunijā - 5,8 miljonus, bet Lietuvā - sešus miljonus nakšu.

Ārvalstu tūristu pavadīto nakšu skaits Igaunijā bija 3,9 miljoni, kamēr Lietuvā un Latvijā - attiecīgi trīs miljoni un 2,9 miljoni.

Latvijā ārvalstu tūristu īpatsvars veidoja 69%, Igaunijā - 67%, bet Lietuvā - 50%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu