Pēc advokāta ieteikuma, Fliks uz valdības sēdi neierodas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc sava advokāta ieteikuma, nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") vadītājs un daļu īpašnieks Bertolts Fliks šodien uz valdības sēdi nav ieradies.

Oficiāli aicina uz valdības sēdi

Valsts kanceleja apliecināja, ka Fliks iepriekš sazvanīts un uzaicināts uz šodienas sēdi. Fliks caur advokātu biroju "Keller Rechtsanwalte" Heidelbergā nosūtījis vēstuli premjeram un satiksmes ministram, informējot, ka

valdības sēdē saistībā ar "airBaltic" piedalīsies tikai tad, kad viņam tiks izsniegta garantija par viņa personas brīvu pārvietošanos, novēršot bažas par viņa iespējamo aizturēšanu no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja puses.

Valsts kanceleja gan uzsver, ka saskaņā ar Kriminālprocesa likumu tiesībsargājošās iestādes darbojas neatkarīgi no valdības un valdības kompetencē nav iejaukties tiesībsargājošo iestāžu darbā, tādēļ šāda prasība ir pretrunā ar tiesiskas valsts principiem.

Sūdzas, ka valdība viņu ignorē

Iepriekš Fliks medijiem sūdzējās, ka valdība, neinformējot viņu, tiekas ar potenciālajiem jaunajiem "airBaltic" investoriem un lēmumus par "air Baltic" pieņem, neuzaicinot piedalīties arī viņu.

"Vienīgais, ar ko valdība netiekas, ir tās privātais partneris lidsabiedrībā," medijiem žēlojās Fliks.

"Lai viestu skaidrību par valsts plāniem attiecībā uz tai daļēji piederošo lidsabiedrību "Baltijas Aviācijas Sistēmas" esot rakstiski vairākkārt aicinājušas valdību uz sarunām par "airBaltic" attīstību."

Fliks baidās braukt uz Latviju?

Kā ziņots, kopš Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ierosinājis kriminālprocesu par to, ka Ainārs Šlesers pieprasījis Latvijas aviokompānijas "airBaltic" prezidentam Bertoltam Flikam veikt pretlikumīgas darbības, slēdzot fiktīvus līgumus, Fliks Latvijā vairs neuzturas.

Jau ziņots, ka valdība šodien turpinās vērtēt situāciju "airBaltic".

Valdība vērtē vairākas iespējas, kā līdz gada beigām nodrošināt Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" likviditāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu