SVF prognozē Kipras atgriešanos pie izaugsmes 2015.gadā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kipra pie izaugsmes varētu atgriezties 2015.gadā pēc trīs gadus ilgušas recesijas, taču tai būs jānodrošina, ka vērienīgās taupības programmas izpilde nenovirzās no plāna, paziņojis Starptautiskais Valūtas fonds (SVF).

SVF martā piekrita Kiprai nodrošināt aptuveni viena miljarda eiro aizdevumu kopīgi ar deviņiem miljardiem eiro no Eiropas Savienības, lai novērstu valsts maksātnespēju.

Nedēļās nogalē publiskotajā fonda darbinieku ziņojumā šāda rīcība atbalstīta, tiem atzinīgi novērtējot valdības īstenotos pasākumus ekonomikas restrukturizācijai, taču vienlaikus viņi brīdina, ka Kiprai nepieciešami papildu pasākumi ilgtermiņa stabilitātes sasniegšanai.

Ziņojumā prognozēts, ka Kipras ekonomika 2015.gadā pieaugs par 1,1%, salīdzinot ar 8,7% kritumu šogad un 3,9% samazinājumu nākamgad.

Tajā pat laikā tiek lēsts, ka bezdarbs valstī šogad sasniegs 15,5% un 16,9% nākamgad, bet 2015.gadā samazināsies līdz 14,6%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu