SVF apstiprina aizdevumu Kiprai un piešķir tā pirmo daļu (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskais valūtas fonds (SVF) trešdienas vakarā apstiprināja 1,33 miljardu ASV dolāru (viena miljarda eiro, 0,7 miljardu latu) lielu aizdevumu Kiprai un piešķīra tā pirmo daļu 110,7 miljonu ASV dolāru (60 miljonu latu) apmērā.

Šis aizdevums ir daļa no 10 miljardu eiro (septiņu miljardu latu) liela starptautiskā aizdevuma, kuru martā Kiprai piekrita piešķirt Eiropas Savienība (ES) un SVF.

Jau vēstīts, ka Kipra pirmdien saņēma starptautiskā aizdevuma pirmo maksājumu divu miljardu eiro (1,4 miljardu latu) apmērā, kuru Kiprai pārskaitīja Eiropas Stabilitātes mehānisms.

SVF īsā paziņojumā informēja, ka tā apstiprinātā aizdevuma mērķis ir «stabilizēt valsts finanšu sistēmu, sasniegt fiskālu ilgtspējību un atbalstīt ekonomiskās aktivitātes atjaunošanos, lai saglabātu iedzīvotāju labklājību».

SVF rīkotājdirektore Kristīna Lagarda paziņoja, ka «neatliekama prioritāte» ir banku sektora stabilizēšana.

Kipra ir nonākusi finanšu grūtībās, jo tās banku sektoram ir liela ekspozīcija uz krīzes smagi skarto Grieķiju, tāpēc Kiprai ir nepieciešams starptautiskais aizdevums.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu