Vācijas parlamentu aicina apstiprināt Kipras glābšanas plānu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible ceturtdien aicināja valsts parlamentu apstiprināt Kipras glābšanas programmu, norādot uz citu grūtībās nonākušo eirozonas dalībvalstu pakāpenisko atlabšanu.

Uzrunājot parlamenta apakšpalātu, kas, kā sagaidāms, apstiprinās šo programmu ar lielu balsu pārākumu, Šeible sacīja, ka tādas valstis kā Portugāle un Īrija demonstrējušas, ka bargas reformas apvienojumā ar starptautisku palīdzību var glābt parādsaistību problēmās nonākušu valsti.

«Abas šīs valstis ir īstenojušas milzīgus pūliņus, tās izpilda glābšanas programmu prasības un ir uz pareizā ceļa,» uzsvēra ministrs.

Viņš arī norādīja uz ievērojamo progresu, kas panākts pēdējo trīs gadu laikā eirozonas krīzes mazināšanai, ņemot vērā tādus būtiskus panākumus kā eksporta pieaugumu no Eiropas dienvidu valstīm un budžeta deficītu straujo kritumu.

Vācijas parlaments ceturtdien balsos ne tikai par Kipras glābšanas programmu, bet arī par eirozonas finanšu ministru vienošanos Īrijai un Portugālei piešķirt papildu septiņus gadus, lai tās atmaksātu starptautiskos aizdevumus.

Kā ziņots, eirozonas finanšu ministri piektdienas sanāksmē Dublinā oficiāli apstiprināja Kipras glābšanas programmas nosacījumus.

Eiropas Savienība un Starptautiskais Valūtas fonds Kiprai izstrādājuši glābšanas programmu desmit miljardu eiro apmērā apmaiņā pret valsts banku sektoru restrukturizāciju.

Vācija nodrošina aptuveni vienu trešdaļu no starptautiskās palīdzības apjoma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu