Latvijā notiks otrā TEDxRiga konference – The four elements (4)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Parakstot līgumu starp TEDxRiga, Nordea banku un Lattelecom, tiek paziņots, ka otrā TEDxRiga konference, kuras vadmotīvs ir The four elements, notiks senākajā kinoteātrī Rīgā - Splendid Palace 13. jūnijā. No šodienas ikvienam ir iespēja pieteikties uz biļešu iegādi tedxriga.com mājas lapā.

«Šogad konferences tēma ir četri elementi. Tiek uzskatīts, ka visa eksistences pamatā ir četri elementi - Gaiss, Uguns, Ūdens un Zeme. Tie visi - kopā vai atsevišķi - pilda svarīgus uzdevumus gan dabā, gan mūsos pašos. Lai realizētu savas idejas un sasniegtu mērķus, tos liekam lietā, izvēloties sev tuvāko un spēcīgāko. Kas virza Tevi?» par TEDxRiga 2013 ideju stāsta organizatoru pārstāvis Pāvils Jurjāns.

TEDxRiga konference notiks četrās tematiskajās sesijās - kopā uzstājoties vairāk nekā 20 Latvijas un ārvalstu lektoriem. Katru bloku noslēgs pārsteidzošs māksliniecisks priekšnesums. Vieni no bloka The Earth (Zeme) lektoriem būs arhitekte Zaiga Gaile un uzņēmējs Māris Gailis, viena no sesijas The Whater (Ūdens) lektorēm būs politoloģe Vita Matīsa, sesijā The Air (Gaiss) uzstāsies bērnu grāmatas un zinātnes centra Zili brīnumi autors Aldis Kalniņš, pēdējā sesijā The Fire (Uguns) kā viens no lektoriem uzstāsies Maskavā dzīvojošais, Mgnoveņija Krievijas televīzijas kanālā Lietus (Дождь) un radiostacijas Sudraba lietus (Серебряный дождь) autors Alekss Dubass.

Šā gada sākumā TEDxRiga komanda izsludināja konkursu Stāstu medības, kurā ikviens varēja pieteikt savu stāstu, kas var mainīt dzīvi, iedvesmot jauniem sasniegumiem, remdēt zināšanu slāpes, dalīties vērtīgā pieredzē vai vienkārši dot iemeslu aizdomāties. Finālā cīnījās četri stāstu iesniedzēji – Māris Resnis, Jūlija Gifford, Pēteris Eriņš un Inese Īris Liepiņa. Žūrija tiesības uzstāties uz TEDxRiga 2013 skatuves piešķīra Inesei Īris Liepiņai, kuras stāsts būs par to, kā Latvijas sabiedrībai paskatīties mazliet ārpus kastes.

Konferences oficiālās valodas būs angļu un latviešu. Iepazīties ar konferences norises programmu varēs mājas lapā tedxriga.com, kur pakāpeniski tiks publicēta arī visa informācija par lektoriem, soli pa solim atklājot TEDxRiga bagātīgo piedāvājumu.

Lai veicinātu ideju apmaiņu nacionālā līmenī, saskaņā ar TED moto Ideas Worth Spreading, dzima TEDx kustība, kas lokālām komūnām – sabiedrībai, organizācijām un personībām – dod iespēju veidot ilgtspējīgus dialogus. TEDx konferences plāno un koordinē vietējie organizatori, izmantojot labāko TED konferenču praksi. TEDx pasākumu programmu veido īpaši izvēlēti runātāji un organizatoru atlasīti atbilstošākie TEDrunu video ieraksti, un neformāls formāts, kas ļauj konferences apmeklētājiem satikt runātājus jaunu ideju un darbu radīšanai.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu