Windows Phone 7 jaunināšana bojā telefonus (26)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Programmatūra, kas izplatīta, gatavojoties pirmajam nopietnajam "Microsoft" mobilo telefonu operētājsistēmas "Windows Phone 7" jauninājumam, sabojājusi vairākus telefonus, kas darbojas ar šo jauno sistēmu, raksta informācijas tehnoloģiju (IT) portāli.

Portāls "News.com" vēsta, ka, spriežot pēc sūdzībām īso vēstījumu sociālajā tīklā "Twitter" un interneta forumos, kur apspriež "Windows" operētājsistēmu, kļūme skārusi galvenokārt "Samsung Omnia" telefonus, tos padarot par nekam nederīgiem klučiem.

Arī portāls "Newsfactor.com" vēsta par lietotāju sūdzībām un atsaucas uz vārdā neminētu "Microsoft" pārstāvi, kurš sacījis, ka programmatūras un IT produktu koncerns izmeklējot sūdzības par "Windows Phone" jaunināšanas procesu un sniegšot papildu informāciju, kad tā būšot pieejama.

Mobilo sakaru operatora SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) preses sekretāre Elīna Lidere biznesa portālu "Nozare.lv" informēja, ka "Windows Phone 7" viedtālruņu skaits LMT tīklā patlaban ir neliels un nepārsniedz 1000 iekārtas un problēmas ar gatavošanos "Windows Phone 7" jauninājumiem, visticamāk, nav skāruši nevienu no šīs operētājsistēmas telefonu nelielā lietotāju skaita.

LMT programmas uzlabojumus mēģinājis uz saviem testa telefoniem, un šādas problēmas netika konstatētas. Arī no klientiem sūdzību nav, sacīja Lidere.

Gatavošanās atjauninājumam sabojā telefonus

Kā raksta "Newsfactor", problēmas radušās, kad "Microsoft" izplatījis programmiņu, ar kuru sagatavot "Windows Phone" telefonus marta pirmajā pusē gaidāmajam pašas operāciju sistēmas jauninājumam, kas sola būtiski uzlabot "Windows Phone 7" funkcionalitāti.

Programma, kas sagatavo attiecīgos telefonus gaidāmajam jauninājumam, lejupielādējama, tikai pieslēdzot telefonu datoram, uz kura atrodas "Microsoft" multimediju nesēja "Zune" uzturēšanas programma, vai arī ar attiecīgu sasaistes rīku, kas domāts "Apple" operētājsistēmas "Mac OS" datoriem.

Kā ziņots, "Windows Phone 7" tika prezentēta ASV un citos lielos Eiropas un Āzijas tirgos pērn oktobrī. Jaunā operētājsistēma tika uzskatīta par jaunu un vērienīgu "Microsoft" centienu iekarot mobilo telefonu tirgu, kur līdzšinējie "Windows" aprīkotie telefoni bija uzrādījuši samērā vājus pārdošanas rezultātus.

"Windows Phone 7" telefonus sākotnēji piedāvāja 60 mobilo sakaru operatori 30 valstīs. Telefonus, kas izmanto "Microsoft" sistēmu, ražo "Dell", HTC, LG un "Samsung".

Arī Nokia pievēršas Windows Phone 7

Pirms neilga laiku pasaules lielākais mobilo telefonu ražotājs "Nokia", kura vadību pārņēmis bijušā augstā "Microsoft" amatpersona Stīvens Elops, paziņoja, ka savus telefonus turpmāk aprīkos ar "Windows Phone 7", atmetot līdzšinējo ar "Nokia" cieši saistīto "Symbian" operētājsistēmu.

Nozares pazinēji tobrīd komentēja, ka "Nokia" lēmums krietni cēlis "Windows Phone 7" prestižu un arī ar to saistīto risku. Kā zināms, "Windows" operētājsistēma personālajiem datoriem saistīta ar biežu "ielāpu" paku izsūtīšanu visiem lietotājiem un nemitīgiem hakeru un kibernoziedznieku centieniem sistēmu uzlauzt un apmānīt.

Lai gan daļa interneta komentētāju "Windows" apsaukājuši par "lupatdeķi", citi analītiķi norāda, ka biežā programmatūras "lāpīšana" liecina, ka "Microsoft" rūpējas par drošību, un esot likumsakarīgi, ka uzbrukumus vērš pret visizplatītāko operētājsistēmu, nevis citām, mazāk pazīstamām sistēmām.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu