Ielūkojies Bērnu rehabilitācijas dienā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

8. septembrī, Vispasaules Fizioterapijas dienā „Ghetto Games” sporta bāzē Grīziņkalnā (Rīgā, Pērnavas iela 42) jau otro gadu pēc kārtas tiek atzīmēta Bērnu rehabilitācijas diena – svētki, kas radīti bērniem un pusaudžiem ar kustību traucējumiem, viņu ģimenēm, draugiem un tuviniekiem.


Bērnu rehabilitācijas dienas ietvaros bērniem un pusaudžiem ar kustību traucējumiem būs iespēja tikties ar vienaudžiem, Latvijas Paralimpiskajiem sportistiem, piedalīties dažādās sportiskās, izklaidējošās un radošās aktivitātēs, kā arī iesaistīties kanisterapijas nodarbībā, ko vadīs terapijas suņu biedrība “Maigais suns”. Tāpat pasākuma dalībniekus sagaidīs muzikāli pārsteigumi no bērnu vokālās studijas “Knīpas un knauķi" un dziedātājām Aminatas un Sabīne Bereziņas. Savukārt vecākiem būs iespēja piedalīties informatīvās lekcijās, ko vadīs psiholoģijas zinātņu doktore, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite Diāna Zande, rehabilitācijas centra “Poga” neirologs Dr. Mikus Dīriks,  klīniskā psiholoģe Zane Kronberga un Latvijas Autisma biedrības vadītāja Līga Bērziņa. Vienlaikus būs iespēja iedvesmoties no uzņēmējas Ketijas Karlsones, kas izveidojusi kafijas namiņu “Kurts Coffee”, lai sekmētu sava dēla atveseļošanos.

Bērnu rehabilitācijas diena tiek rīkota rehabilitācijas centra „Poga” un mazumtirdzniecības tīkla „Maxima Latvija” kopīgi organizētās labdarības akcijas ietvaros, lai veicinātu rehabilitācijas nozares attīstību bērniem ar kustību traucējumiem un sabiedrības izpratni par bērnu vajadzībām un integrāciju sabiedrībā.

Foto: Publicitātes foto
CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu