ZM plāno panākt atļauju kravas kuģiem pietauvoties Andrejostā pie elevatora graudu pieņemšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kuģi Andrejostā.
Kuģi Andrejostā. Foto: Lita Krone/LETA

Zemkopības ministrija (ZM) plāno panākt, lai šogad kravas kuģiem būtu atļauts pietauvoties Andrejostā pie elevatora graudu ražas pieņemšanas nolūkā, teica zemkopības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) biroja vadītājs Jānis Eglīts.

Viņš apstiprināja, ka šonedēļ Rīgas brīvostas pārvaldes pārvaldnieks Ansis Zeltiņš, zemnieku un ostas elevatora un ZM pārstāvji tikās, lai risinātu jautājums par aizliegumu kravas kuģiem pietauvoties Andrejostā pie elevatora. Jautājums aktualizējies, jo zemnieki ir sākuši kulšanas sezonu un pirmajiem kuģiem jābūt uzkrautiem ar jauno ražu.

Pēc Eglīta teiktā, zemniekiem jautājums ir ļoti būtisks. Problēma radusies, jo brīdī, kad tika realizēts Krievu salas termināla projekts, tajā tika iekļauts punkts, ka kravas kuģiem liegts pietauvoties Andrejostā pie elevatora. Eglīts teica, ka attiecībā uz graudu kraušanu būtu jāpieļauj izņēmums.

ZM aicinās Finanšu ministrijā atbildīgos par Krievu salas termināla projektu vērsties Eiropas Komisijā (EK) un noskaidrot, vai graudu kraušana vismaz gadu vai turpmākos divus gadus Andrejostā pie elevatora būtu iespējama.

Viņš arī uzsvēra, ka attiecīgais jautājums jāatrisina iespējami drīzāk, pretējā gadījumā visiem mazajiem un vidējiem lauksaimniekiem var rasties problēmas ar graudu vešanu, jo citi termināļi vai elevatori nav spējīgi pieņemt graudus mazos apmēros.

Ceturtdien, 30.jūlijā, puses plāno uzklausīt Rīgas brīvostas priekšlikumus situācijas risināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu